Dr. Michael Laitman

A lélek kiterjesztése

A lélek kiterjesztése

Kérdés:

Mit jelent az, hogy “kifejlesszük annak az egységnek az állapotát melyen keresztül mentünk”?

Válasz:

Az állapot kifejlesztése azt jelenti, hogy ne féljünk attól, hogy az állapot eltűnik, és ugyanakkor féljünk attól hogy eltűnik, hogy próbáljuk azt magunkhoz vonzani és nem eltaszítani, hogy flörtöljünk vele, és tanulmányozzuk azt. Hasonlóan amikor valami új ételt ízlelünk, nem nyeljük azt le egyben, hanem meg akarjuk ismerni mi is az, mennyire sós, mennyire paprikás, vagy édes, milyen az édessége, nedvessége, anyaga, miből áll.

Akarjuk tudni mihez hasonlíthat, mire emlékeztet minket, anyánkra, nagymamánkra aki hasonlóakat főzött, vagy valaki másra. Azaz játszanunk kell ezekkel az állapotokkal, különböző információs jegyzeteket kell létrehoznunk magunk számára, hogyan néz az ki, mihez hasonlítható, hogy tarthatom azt, hogy engedhetem el, és hogyan vehetem ismét magamhoz. Ezek az állapotok lehetővé teszik a személy számára, hogy lelkét kiterjessze.

A lélek az a dolog mely két ellentétes dolgot tartalmaz magában: egoizmust és altruizmust. Amikor a személynek csak az egója létezik nincsen lelke. Egyetlen erő csak pontként létezhet. Amikor a személy elkezdi kifejleszteni a második erőt, és azt szembe állítja az első erővel, akkor ez a két ellentétes erő egyet tartalmaz, volument növeszt egymás között.

2o12 szeptember 23., Virtuális lecke

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.