Dr. Michael Laitman

Egy intenzív vizsgálat

Egy intenzív vizsgálat

Kérdés:

Hogyan irányítsam állapotaimat? Azok automatikusan fejlődnek ki, vagy én váltom ki őket?

Válasz:

Én akkor irányítom az állapotom amikor barátaimmal vagyok egy körön belül, különböző problémákat, és lehetőségeket megbeszélve a közöttünk levő kapcsolatra vonatkozólag: Mikor segít minket az egó és mikor okoz problémát? Hogyan lehetünk képesek magunkra vonzani az adakozás és szeretet, a kapcsolat és kölcsönös garancia tulajdonságait és így tovább?
Amikor mi ezeket a dolgokat vitatjuk meg, akkor én akaratlanul is ellentétes állapotokon megyek keresztül, mint “Én nem akarok a barátokra hallgatni, de mégis azt kell tennem”, “ő most magasabban vagy alacsonyabban van hozzám képest”, “egyetértek-e válaszával vagy sem” és így tovább. Miért értek vele egyet? Lehet hogy egyszerűen azért mert kedvelem őt, míg a másikat nem, ezért nem akarok a másikra hallgatni, meg sem hallom amit mond.

Szóval mindez nem csak magáról a folyamatról szól, hanem magáról a témáról is, a szavakról, és a kölcsönhatásokról, mindenhol, minden egyes szinten, amikor én az egoizmus és az altruizmus fölé emelkedem. Előbb utóbb jön egy felfedezés, a bennem levő két ellentétes intenzív tisztázása.

Sőt mi több, amikor én barátaimmal vagyok beszélgetésben, én először felerősítem tulajdonságaimat, majd kiterjesztem magamat azáltal hogy azokat magamba olvasztom. Ezáltal a személy nagyon sok oldalról fejlődik azáltal hogy integrálja a két ellentétes erőt és azok között kommunikációt hoz létre.

2o12 szeptember 23., Virtuális lecke a Kabbala alapjairól

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,434 seconds.