Dr. Michael Laitman

Lehetséges a spirituális gyógyítás?

Lehetséges a spirituális gyógyítás?

Kérdés:

Amikor a Teremtő felfedeződik az orvosnak, mit fog ő felfedezni?

Válasz:

Más szavakkal, ha az orvos akar segíteni az embereknek, a Kabbala Tudománya segít neki megtalálni a betegségek okát a gyógyításhoz, a betegségek megelőzéséhez, és ad e új lehetőségeket a gyógyulásra?

Nem. Az orvos jobban megérti a problémák kapcsolatát és azok összetettségét, de általában, nem mondhatom, hogy  különösebb sikert fog elérni. Éppen ellenkezőleg, ő ugyanolyan, mint a többi orvos.

A Teremtő nem változtatja meg a teremtés cselekedetét. Sok kabbalista foglalkozott az orvostudománnyal, legalább részben vagy a szakmai szinten, mint például Rámbám (Máimonidész), aki orvos volt, gyógyító. A kabbalisták tudták a dolgok általános rendjét. De ők nem “láttak keresztül” a betegen és nem állítottak elő “csoda gyógyszert”.

Van egy probléma: ha a kabbalista látja a világot, amelyben az emberek szenvednek a betegség miatt, ő képes meggyógyítani őket, vagy  azt kérnie kell a Teremtőtől? Lehetséges, hogy neki kell inspirálnia őket, hogy kérjenek gyógyulást vagy megérteni a betegség gyökerének az okát, és imádkozni a korrekcióért, amely meggyógyítja, beleértve a korporeális betegséget is?

Te keresel egy különleges spirituális gyógyászatot, amely lehetővé teszi, hogy az orvos mindenkit meggyógyítson, és így “kijátszod” a Teremtőt, mintha Ő küldené a gonoszt, és Te hoznál jót. Azonban itt bonyolultabb kapcsolatok vannak elrejtve, és egy másik munka fedeződik fel. A végén, az orvos marad orvos, és a spirituális megvalósulás nem befolyásolja a szakmáját.

2012 Oktober 4, Reggeli lecke”A Teremtő arcának és rejtettségének a felfedése”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.