Dr. Michael Laitman

Mindenki egymástól függetlenül forog

Mindenki egymástól függetlenül forog

Kérdés:

Mit tehetünk, hogy a szív a kapcsolat mellett döntsön? Már olyan sokszor döntöttünk úgy, hogy összekapcsolódunk de nem tudjuk, hogyan kezdjünk bele?

Válasz:

Olyan rendszert kell kiépítenünk melyek nem engedik meg, hogy elmeneküljünk. Képzeljétek úgy, hogy egy hatalmas nyájat kell őriznünk, melyben sokfajta állat, tehén, őz, bika, juh és így tovább található. Tudnunk kell hogyan kezeljünk minden egyes különböző állatot. Néhánynak pásztorkutyára, másnak pásztorra van szüksége, másnak pedig kerítésre, hogy ne tudjon elszaladni.

Mindegyik állatfajtának a neki megfelelő táplálékot kell nyújtanunk, néhánynak magokra, másnak fűre van szüksége és mindegyiknek szüksége van vízre. Gondoskodnunk kell ezekről a dolgokról. Ugyanilyen módon kell gondoskodnom a csoportól is, hogy azt mindazzal amire szüksége van ellássam, hogy ne meneküljünk el, hanem sikeresen és biztonságosan elérjük célunkat.

Nekünk minderről gondolkoznunk és gondoskodnunk kell, ebből áll teljes munkánk. El kell érjük az első tíz Szfirát, amely a közöttünk létrejövő minimális kapcsolatot jelenti. Még akkor is ha ez egoisztikus és ellentétes a spiritualitással és szentséggel, mindaz már egy kapcsolat. Most egyenlőre mi egyszerűen le vagyunk szakadva egymásról, és senki nem akar senki mással bármilyen módon összekapcsolódni. Mi olyanok vagyunk mint a fogaskerekek, melyek nem kapcsolódnak össze és egymástól függetlenül forognak.

2o12 október 5., Reggeli lecke 4.rész, Előszó a Zohár Könyvéhez

H Zs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.