Dr. Michael Laitman

Vízcseppek óceánja

Vízcseppek óceánja

A korrekció nem történhet meg egyszerre, az fokozatosan történik, lépésről lépésre, mivel azokról a Resimókról szól, melyek a törés után maradtak meg. A törött edények korrekciójában mindegyiket először is tisztázni kell. Először is a legelső edényt kell tisztázni annak érdekében hogy a következő, nagyobb edény arra épülhessen fel,  aztán a következő, amely még nagyobb és így tovább.

Mindez azért van mert minden összetört, és a törést csak apró részenként lehet korrigálni, mindegyik részt önmagában törése szintjének megfelelően. Az egész spirituális struktúra egyéni edényekből áll össze, melyek olyan sok szállal kötődnek egymáshoz hogy végül egy integrált, analóg rendszert alkotnak.

Mindez olyan mint víz, mely számtalan cseppből áll, ahol mindegyik csepp nemcsak a közvetlenül mellette álló csepphez kötődik, hanem az összes többi csepphez is, és nem csak a közvetlen mellette állón keresztül. Amennyiben mi bejutunk az Acilut világába, közvetlenül kötődünk Mózeshez vagy Rabbi Simonhoz.

Tehát különbség van abban, hogy az edények, hogyan korrigálódnak a törés után. Úgy tűnik, hogy mi bizonyos barátokhoz véletlenszerűen kötődünk, azáltal valamilyen spirituális rendszerhez és valamilyen Fényhez kapcsolódva. De ezáltal mi végtelen számú kapcsolatot aktivizálunk. Ezáltal a korrekció fokozatos mivel ahhoz szükséges tisztázásunk, vizsgálatunk.

2o12 október 5.  Reggeli lecke 3. rész, TESZ.

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.