Dr. Michael Laitman

Élni a testért vagy a lélekért?

Élni a testért vagy a lélekért?

Az edények törését követően, az informatív gének (Resimok) befolyása alatt, a törött edények átmennek a különböző állapotokon a spiritualitás leszakadás alapján a növényi, kövületi és állati szinteken. Fokozatosan letisztázódnak az állapotok, ameddig elérjük az “emberi” (Ádám) szintet.

Akkor a személy elkezdi megérteni, mint, hogyha valaki belemerítené a mi világunkba ebbe a különleges helybe, amelyet úgy érzünk, hogy a “test”, mintha ezt a részecskét a felső világból ledobták volna, mintha belemerülne valamilyen a folyadékba, ahol benne marad.

És most a személy dilemmában van: ő vagy dolgozik ebben a világban ezért a plusszért, amit a saját teste érdekében kap meg, vagy dolgozik a lelkéért?  Választania kell, az egyiket vagy a másikat.

Természetes, hogy ez a választás nem függ a személytől, hanem az összes inkarnáción amin ő keresztül ment, a növényi, kövületi és állati szinteken, ahogy kiválogatta a különböző állapotait, azt a lelket amely közelebb kerül a megvalósításhoz, ezt hívjuk a “magas lélek”- nek, ahol a személy már eldöntheti, hogy dolgozik a lelkéért és nem a testéért.

És hogy a lelke érdekében dolgozzon szüksége van erre a világra, mivel neki el kell érnie az Isten félelmét. A félelem, egy spirituális edény, vágy, amely arra irányul, hogy képes legyen adakozni, még ebben a vágyban, vagy a vágy fölötti szándékban. Ő képes egy megvilágositást kapni felülről, ő már beleöltözhet, és ez van a “Lélek Fénye” – nek nevezve.

A szándék maga ez az Nyerseség, a Mászách és a Visszaverő fény” – ez a személy spirituális edénye, amelyet csak ebből a világból képes megszerezni a 125 lépcsőn keresztül.

Az emberek akik arra hivatottak, hogy ezt tegyék, azt a “Resimók” – on keresztül teszik. Ezek az emberek összegyűlnek, mivel a Felső Fény mindenki számára egyformán dolgozik. De az Információs gének (Resimók), ahogy készen állnak a korrekcióra, elkezdenek közelebb kerülni egymáshoz, összegyűlnek . Ennek eredményeként látjuk ebben a világban, hogy az emberek eljönnek a csoporthoz.

De miután a személy belépett a csoportba itt már egy teljesen más számítás vonatkozik rá, mivel a “Resimó” megvalósítása a személy kezében kell legyen.

És ahogy írva van: “Én vagyok az első, és én vagyok az utolsó”, és “Nincsen más rajta kívül “, ez a felfedezés előkészítése, hogy egyre inkább tudatossá válik számára a spirituális cél, ez a számítás egészében az ember kezében van.

És itt már nincs mit tenni semmit. Ahogy olvastunk a bőröndről, az nehéz vagy könnyű a személynek a cél magasságától függően, hogy kit is szolgál ő.

Ha a személy lenézi a csoportot, a tanárt, és a Teremtőt, semmi sem segíthet neki, mivel nem lehet szétválasztani a három komponenst, és ha nem értékeli őket, akkor a személy egyszerűen eltávozik.

És ha ő képes ezen dolgozni, befektetni minden lehetséges erőfeszítést, csakis ez mentheti meg őt. Ez segíteni fog neki, nem csak, hogy lenullázza az egóját, hanem a földi intellektusát, az élettapasztalatát, amellyel rendelkezik, ő felfedezi  új állapotban amelyen ő keresztül megy,  erőt ad neki, hajtóerőt, hogy előrehaladjon az úton.

Ez csak akkor lehetséges, ha a cél, a csoport, tanár és Teremtő fontosabb a személynek, mint az egoizmusa.

2012 Október 9, reggeli lecke, “A közösség célja”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.