Dr. Michael Laitman

A Zár mely felfedi hogy egy ajtó rejtőzködik mögötte

A Zár mely felfedi hogy egy ajtó rejtőzködik mögötte

Előszó a Zohár Könyvéhez: “Azonban mielőtt érdemessé válnánk arra, hogy megváltoztassuk a bennünk levő megszerzés iránti vágyat az adakozás szándékával működő megszerzés iránti vággyá a Tóra és parancsolatok segítségével, mi erőteljes zárakkal nézünk szemben a tőlünk a Teremtőhöz vezető kapukon.

Mivel akkor azok jelentése ellentétes, azok eltaszítanak minket a Teremtőtől, ezáltal az összes elválasztás záraknak van nevezve, mivel azok lezárják a közelebb jutás kapuit, minket eltávolítva a Teremtőtől. De amennyiben mi képesek vagyunk ezek fölé emelkedni, akkor azok többé nem képesek a szívünkben levő szeretetet befolyásolni azt lehűtve, azaz azok a zárak megváltoznak, bejáratokká, nyílásokká válva, a sötétség fénnyé változik, a keserűség édessé változik, mivel minden egyes zár lehetővé teszi számunkra a Teremtő Felső Irányítása egyik szintjének elérését.”

Ez már a Machszom előtt is megtörténik, mielőtt a személy belépne a spiritualitásba, azaz mielőtt a személy megkapná az adakozás erejét mely munkájához szükséges. Már ez előtt is a zárak fokozatosan megváltoznak az ember érzéseiben, a személy elérésében és felfogásában.

A személy elkezdi megérteni, hogy mindazok a zárak az ő hasznát szolgálják, és aztán azt is érzi, hogy a többi dolog is a hasznát szolgálja. Elkezdi érezni a hasznot minden egyes emelkedésben és zuhanásban, a zavarodottságokban és mindenben ami életében történik.

A személyhez legközelebbi dolgok, valamint a legtávolibbak is, melyek külsőleg történnek, és még azok a dolgok is melyeket azok mondanak róla akik gyűlölik őt, a személy elkezd másképpen látni mindent ami vele történik. Ő már tudja kétségek nélkül, hogy mindaz jóvá változik majd, és hogy a célhoz irányítja majd, és akkor a személy már képessé válik arra hogy igazolja ezeket az állapotokat, és még akkor is amikor különböző zuhanásban van, összezavarodik, amikor gyűlölettel találja magát szemben, mindenért képes köszönetet mondani. Már tudja, hogy ezek olyan felülről érkezett erők melyek képesek útját korrigálni, már látja a kegyelmes angyalt, már érzi a Teremtő kezét mindebben, már rendelkezik egy ilyen érzéssel.

Ez az érzés már tapasztalatára alapul, annak köszönhetően hogy lépésről lépésre, apránként ő megszerzi az adakozás erejét, ameddig érdemessé válik már ezen adakozó erő egy jelentősebb felfedezésre, és akkor már képes azt hatékony előrehaladásra használni.

2o12 október 1o., Felkészülés a reggeli leckére

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.