Dr. Michael Laitman

A Fény szikrája a virtuális világban

A Fény szikrája a virtuális világban

Baal HaSzulam, Shamati 3., “A spirituális elérés lényege:

Mivel a megszerzés iránti vágy van “teremtmény”-nek nevezve, és “új megkülönböztetésnek”, a kiejtés, beszéd pontosan arról a helyről kezdődik, ahol a megszerzés iránti vágy elkezd benyomásokat megkapni. A beszéd részleteket, megkülönböztetéseket jelent, benyomások részeit. Innen már létezik a kapcsolat, interakció a Fény és a megszerzés iránti vágy között.

Kérdés:

Mi a Fény?

Válasz:

Valami különleges dolog mely benned van kiváltva, egy nagyon különleges jelenség, és te  azt Fénynek hívod.  Amikor az megjelenik, akkor majd tudod minek is nevezd.

Ebben a pillanatban azonban nem rendelkezel a megfelelő edénnyel, hogy érezhessed ezt jelenséget. Hacsak nem szerzed meg a spirituális elérést, az  összes vágyad csakis önérdekre fókuszálódik, “mindent a magam számára, a saját érdekemben, hogy kihasználjam a többieket, minden saját érdekemben mások ellenében”. Ez többé kevésbé ahogy a dolgok ma működnek, és így ezen vágyakon belül létezve képtelen vagyok az adakozás, szeretet, kooperáció, kapcsolat és kifelé történő aspiráció jelenségeit érezni, melyek mind Fény-nek vannak nevezve. Számomra egyenlőre ez nem Fény hanem sötétség.

Néha ez sötétté és rosszá válik: tehetetlennek érzed magad, és úgy érzed semmihez sincs kedved, semmi fényt nem látsz az alagút végén. Ez az ahogy vágyaid megjelennek számodra világunkban található tipikus ragyogás nélkül, a lehető legkisebb illumináció nélkül mely fényt gyújthatna a sötét edényben.

Végül is a mi szegényes edényünkben csak egy nagyon kicsiny ragyogás jelenhet meg, egy kicsiny élet és élvezet. Ez a szikra olyan kicsiny hogy az még a megszerzés önző edényeibe is képes behatolni. Én ezekben élek a kövületi, növényi és állati sziuntjein a természetnek, az egész emberi szint efelett van és nem része ennek.

Léteznek megszerző vágyak és adakozó vágyak azon a szinten, melyek majd egymással szemben jelennek meg. A bal vonal a gonosz hajlam, a valódi egó mely abban a mértékben jelenik meg amekkora mértékben én másokkal össze akarok kapcsolódni és azt meg is teszem. Utána magamra vonom a Reformáló Fényt és megpróbálom megszerezni a jó erőt, és megpróbálok a két hajlam között a középső vonalon dolgozni, mely Ádám-nak van nevezve.

A Fény szikrája a virtuális világban

      Gonosz hajlam / Ego!   Adam / Ember                 Jó hajlam

 

I – Én
A – állati
V – növényi
S – kövületi
         Vékony gyertya = Fény
—–>>Vágy = Edény

 

Ugyanakkor én egyenlőre az állati szinten vagyok, kicsiny állati egóm hatalma alatt, csak egy “vékony gyertya” fényét megkapva abban az edényben mely az első három szintből (kövületi, növényi, állati) készült. Spirituális szempontból ez nem tekinthető létezésnek vagy életnek. Ennél fogva jelenlegi világunk egy virtuális világnak van nevezve, mivel az a tudatosság szintje alatt létezik.

2012 október 12., Reggeli lecke, 3.rész Shamati 3.

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.