Dr. Michael Laitman

A szeretet gyakorlása

A szeretet gyakorlása

A csoporton belüli kölcsönös viszonyok létrehozása a legfontosabb dolog amit létre kell hoznunk, mivel a Kabbala bölcsessége egy nagyon gyakorlati bölcsesség. Mi más bölcsességeket használhatunk anélkül is, hogy megértenénk azokat. Például beülök az autóba, megmutatják nekem a legfontosabb kallantyúkat, gombokat, melyiket kell nyomni, tekerni és már indulhatok is. Valójában ez történik mindennel amit mi teszünk. Elég egy pár dolgot ismerni annak érdekében, hogy különböző tudományos felfedezéseket felhasználjunk. Néha csak alapvető tudásra van szükségünk: Például felszállok, leülök és a busz vagy vonat elvisz engem utazásom céljához, bár fogalmam sincs róla mindez hogyan történik. Én eljutok egyik helyről a másikra, eszem iszom, és részt veszek különböző dolgokban, anélkül hogy ezen dolgok technikai alapjairól bármit is tudnék, mint egy újszülött akit a felnőttek karjukban cipelnek vagy egy babakocsiban tolnak.

A spiritualitásba azonban ez másképp történik. Ott én bizonyos dolgokat csak akkor használhatok fel, ha azokat megismerem és megértem. Nincs semmi irányításom olyan dolgok felett melyeket már nem értem el, és nem fedeztem fel. Én nem ülhetek csak egyszerűen be egy “spirituális szekérbe” hogy valahová eljussak, Nem, nekem tudnom kell ki vagyok én, mi is ez a “szekér”, az hogyan mozog, hogyan kell azt működtetni, honnan hová kell azzal utazzak, hogyan néz ki az a hely ahonnan elindultam, mi végső állomásom természete és így tovább. Tudnom kell mi történik, hogy irányíthassama helyzetet és nem lehet csak egyszerűen “gombokat nyomogatni”. Csakis amikor mindezt valóban el tudom végezni, miután mindent elsajátítottam, akkor tudok egy bizonyos spirituális cslekedetetet elvégezni. Egyébként egyszerűen nem is létezem a spirituális világban.

Ennél fogva azonnal meg kell kérdeznünk magunktól: Mely eszközök teszik lehetővé számunkra hogy felfedezzük, megismerjük a spirituális valóságot, és hogy megtanuljuk annak irányítását? A Kabbalisták azt magyarázzák hogy az egész világ erre lett előkészítve. A világ teljesen készen áll erre a küldetésre, szóval innen, erről a szintről kezdve képes legyek megtanulni hogyan dolgozzam a spirituális világgal, hogyan éljek abban, és hogyan vehetem azt teljesen irányításom alá.

Ebből a világból képes vagyok megtanulni a spirituális világot. A legfontosabb eszköz a szeretet gyakorlása. Mi hívhatjuk azt a kapcsolat gyakorlásának, engedmény tevésnek, de egészében mindez a szeretetről szól.

Miért? Mivel egyszerűen erről szól. Jelenleg én magamat szeretem, saját megszerzés iránti vágyamat. Azt élvezem hogy saját vágyamat elégítem ki, azt teljesítem be. Ez az ahogy a Teremtő engem megteremtett, Ő kötötte össze a beteljesülést az élvezettel. A mások szeretete azt jelenti, hogy én nem szívom magamba az élvezetet hanem azt inkább Ő benne érzem és azt élvezem. Ez az ahogy az anya élvez minden egyes kis kanálnyi ételt, melyet kisbabája szájába helyez…

2o12 október 14., Reggeli lecke 1.rész, Rabash írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.