Dr. Michael Laitman

Honnan kaphatom meg az erőt a belső változásokhoz?

Honnan kaphatom meg az erőt a belső változásokhoz?

Kérdés:

Azt mondja, hogy a személynek magát belsőleg kell megváltoztatnia, de honnan kaphatja meg a személy az erőt mindehhez?

Válasz:

Mi természetesen nem vagyunk felelősek belső vágyainkért, de képesek vagyunk azokat külső cselekedetekkel befolyásolni. Ez csak önbecsapás és hazugság természetesen, de azáltal, hogy magamat külsőleg lenullázom elérem belső lenullázásomat is.

Mindez azért van mivel ezt szándékosan teszem, azt akarván, hogy mindez megtörténjen. Ennél fogva cselekedeteim imának számítanak, segélykiáltásnak, MAN-nak, mivel én valóban benyomást akarok szerezni általuk.

Ezért hasznos az, ha valóban, külsőleg megalázom magam a barátok előtt, mert ez a fajta munka  belső változásokat vált ki. A személy fél attól, hogy lenullázza magát és megmaradjon “értelem nélkül”, hogy elveszítse saját lehetőségeit, hogy elveszítse “én”-jét, teljes élettapasztalatait, és azt az életperspektívát melyet addig létrehozott.

Amennyiben valaki még mindig így gondolkozik, az annak jele, hogy még nem érte el a valódi alázat felismerését, és még nem értette meg, hogy nincsen semmi esélye arra, hogy saját maga sikert érjen el egyedül.

Akkor a személy még nem esett kétségbe saját erejének hiányától, tehát még túl korai számára, hogy megbirkózzon ezzel a fajta munkával. Akkor még pár évig várnia kell, amíg végre megérti, hogy semmi sem segíthet és, hogy mindaz amit tehet az, hogy mindent kitöröl magából, és azt kapja meg amivel barátai rendelkeznek.

Ő azt nem tudja barátai mivel rendelkeznek, csak azt tudja hogy bármi is legyen az pontosan az amire neki szüksége van, és mindeközben meg akar szabadulni mindattól, ami saját magán belül van.

És akkor a személy elkezdi végre meglátni, hogy valójában semmi más nem található magán belül csak a büszkesége és egója iránti aggodalma. Valójában mindaz, ami a spiritualitásban található, az ő egész felső szintje saját magán kívül található.

2o12 október 15., Reggeli lecke 1.rész, Rabash írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.