Dr. Michael Laitman

A közepső vonal az egyenes út a Teremtőhöz

A közepső vonal az egyenes út a Teremtőhöz

A belső munka azzal kezdődik, hogy próbáljuk megépíteni saját magunkat. Nekem le kell ellenőrizem magam, hogy mennyi időt töltsek a”jobb vonalon” és mennyi időt a “bal vonalon” (Báál HáSzulám írja hogy a”a jobb vonalon kell tölteni 23,5 órát egy nap, és a bal oldali vonalon a hátralevő 30 percet”).

Nekem  kell irányítanom magam, hogy melyik vonalon legyek, és nem lehet hányódni egyik oldalról a másikra az állapotok által, amelyek hozzám jönnek. Nem lehetséges az, hogy jön egy jó hangulat és elvisz a “jobb oldal” – hoz, és majd egy másik hangulat elvisz a “bal vonal” – hoz. Meg kell próbálni, hogy “én ébresszem fel a hajnalt, és nem a hajnal ébresszen fel engem”!

Azaz, az út elején igyekeznünk kell, hogy ember legyünk, el kell kezdjük a saját magunkon való munkát, próbáljuk megkapni, hogyan legyünk a két vonal fölött, és tartsuk mindkét gyeplőt a kezünkben. Ebben a formában haladunk a helyes úton. A legfontosabb dolog az erőfeszítés, az igyekezet amit elvárnak tőlünk.

Mert ha mi  ebben a formában dolgozunk mi elérkezünk ahhoz a felismeréshez, hogy nem vagyunk képesek fennmaradni az állapotok fölött, amelyek le és fel dobálnak minket, mint egy tehetetlen csecsemőt. Mi egyszer leesünk “bal vonal” – ra a Fáraóhoz, és máskor a “jobb vonal” – ra, a Teremtőhöz, de nem értünk egyet Vele, és  függetlenek akarunk  lenni, hogy a saját erőnkből legyünk hozzátapadva a Felső Erőhöz és olyanok legyünk, mint Ő.

Azaz, kell legyen bennünk a jelenlegi “bal vonal” és “jobb vonal”, hogy mind a kettőből alkossuk meg magunk képmását. Így jutunk el az imához, amikor látjuk, hogy mi magunktól nem vagyunk képesek létrehozni a “közepső vonalat”, ő nem születik meg csak egy egyszerű kapcsolat által a” bal vonal” és a “jobb vonal” köztött. Itt szükségünk van a Fényre, hogy jöjjön és mutassa meg nekünk, hogyan lehet összekötni a két vonalat, milyen módon lehet összekapcsolni őket.

Ez egyáltalán nem könnyű, szükségünk van egy nagyon különleges formára, egy sokoldalú és többrétegű kapcsolatra. Az edények össze kell legyenek kapcsolódva a Fényel minden sejtben, minden legkisebb részecskében.

“Jobb vonal”, a Fény, amely meghatározza, hogy a “bal vonal” hogyan kapcsolódjon össze. A “bal vonal” adja az anyagot, majd a “jobb vonal “adja a formát, és a kettőből születik egy nagyon bonyolult szerkezet.

A “bal vonal” anyaga ez a nyersanyag, hasonló őssejtekhez, amelyhez tartoznak a kövületi, vegetatív, élő és “emberi” szintek. És a Fény ami a “jobb vonal”- tól érkezik ez, az, ami tudja, hogyan alkossa meg ezekből a sejtekből a különböző formáit a kapcsolatnak.

Hasonló ahhoz, ahogy az anyag elemi részecskékből épül fel :elektronokból, protonokból, stb. De a kapcsolat köztük határozza meg az atomok gazdagságát: a 126 elem periódusos rendszerét, amelyből azután megépült az anyag, kövületi, növényi és az állati formája. És az ember már ezek fölött van, mivel magában foglalja az erők rendszerét.

Tehát mi meg kell értenünk már kezdetektől, hogy mennyire fontos a környezet hatása: a tanár, a csoport, a tanulás, ezeken a tényezőkön keresztül kapjuk meg a Visszatérő Fényt. És az egésznek az a célja, hogy a saját állapotunk fölé emelkedjünk.

Mivel minden tapasztalatunkban,  a hangulatunk fölé kell emelkedjünk, végül is így jutunk el a kudarchoz, feladjuk erőinket, és megértjük, hogy szükségünk van mind a csoport támogatására és mind felső segítségére.

Nagyon fontos, hogy az állapotok fölé emelkedjünk, mint két vonal fölé, mert ez hozza rögtön a személyt az egyenes út kezdetéhez a Teremtő felé – a “középső vonal” – hoz.

2o12 október 18, Reggeli lecke, Rábásh írásai

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.