Dr. Michael Laitman

Két gyökérből egy fa növekszik

Két gyökérből egy fa növekszik

Az ember magába foglal két gyökeret, eddig volt egy egyszerű fizikai egó és most létrehozta a valódi gonoszt, és a spirituális szikrát, és ez már előkészület a két vonalhoz. Enélkül, nincsen benne még egy vonal sem, mert a “vonal” szimbolizálja, hogy van egy másik vonal.

Enélkül, csak egy megszerzési vágy, amely az állati szinthez tartozik. Az “emberi” szint azzal kezdődik, hogy az emberben elkezd növekedni két vonal, ahogy irva van: “A Teremtő egymással szemben hozta létre”. És akkor létrejön egy harmadik vonal, amely döntést hoz az első két vonal között, a Fény fentről jön és összeköti a bal és a jobb vonalat az ember munkája szerint és megépíti az ember formáját.

Ezért az emberben elkezd megjelenni két elem: a kapni akarás vágya, amely, ellentétes a spirituális szikrával. És a kapni akarás vágya, már nem csak a fizikai vágy az élethez, keresve, hogy hogyan lehessen kihasználni másokat és több hasznot hajtani a saját maga számára. Már megszületik az emberben a szikra, amely rávilágít, és megköveteli tőle, hogy feltegye a kérdést, hogy “mi az értelme az életemnek?”, és mit kell tegyen a szikrával. Azaz, a vágya már az igényre irányul, a Teremtőhöz a “bal vonal”- hoz.

Amikor a személy elkezdi kialakítani a két vonalat, ő eljön a csoportba. Eleinte ő maga sem érti, hogy miért van szüksége rá. Elkezdi tanulni és közben maga sem tudja, miért. De fejlődik a két vonalon.

Ő kezdetben átmegy mindenféle állapoton, emelkedésen és zuhanáson. Az első előkészítő szakasz amikor véget ér, ő megérti, hogy a cél fontossága minden egyéni állapot fölött kell legyen, abban, amit érez.

Mert lehetséges, hogy beleesett egy olyan kritikus állapotba, hogy az élete veszélyben van, de ő a helyzet fölött kell legyen. Ahogy írva van: “Akár egy éles kard van a torkára helyezve, akkor sem adja fel szánalmasan.” Azaz, mindig az érzés fölött kell legyen.

És ugyanaz vonatkozik a másik oldalra. Akármilyen növekvő állapot érkezik, ez adja meg , hogy felismerje a cél nagyságát, a jó humort, a barátok szeretetét, az eufóriát, ezzel együtt meg kell értenie, hogy ezek a dolgok azért történnek, mert fentről megvilágítanak, és mint egy kisgyermek, te a felső erő hatása alatt vagy.

Nem kell lenullázza, és elnyomja magában ezeket az állapotokat, mint a mi világunkban, ahol néha az ember elnyomja az örömét, hogy komolyabbnak tűnjön. Itt meg kell próbálnia, hogy növelje és elmélyítse maximálisan ezeket az állapotokat, a félelem és a hálaadást, az egója, és az adakozáshoz való hozzátapadást. De ő az ilyen érzések fölött kell legyen, azért, hogy az ő uralma alatt legyen.

2o12 október 18,Reggeli lecke, Rábásh irásai

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.