Dr. Michael Laitman

Noah bárkája a csoport számára

Noah bárkája a csoport számára

Nekünk meg kell, hogy kapjuk az erőt, amely megadja nekünk, hogy ne a megszerző vágy általhaladjunk előre. Mi ne akarjunk a megszerző edényben kapni semmi ajándékot, mivel másképp örökre ennek a világnak a  szintjén maradunk meg, minden egoista motivációval, amely nem része a spirituális előrehaladásnak.

A spirituális előrehaladás csak akkor lehetséges ha az adakozás edényében tárul fel. És mit tehetünk ha egyelőre nem rendelkezünk ilyen edénnyel, akkor mi által haladunk tovább? Honnan lehetséges venni energiát az adakozás cselekedetéhez?

Itt szükséges nekünk megkapni az “értelem fölötti hit”- et, a lelki erőt, amely ugyancsak fentről jön, de az “értelem fölötti hitben”, azaz, nem a megszerzés iránti vágyban, hanem környezet által. Ugyanabban a mértékben, ameddig képesek vagyunk átmenni a csoporttal a Teremtő felfedezéséhez, a Teremtő nagyságához, mi sóvárgunk ez után és ebből megkapjuk az erőt.

Ez az erő egyelőre nincs elrendezve mi a jelenlegi edényünkben, ez a mi összekapcsolódásunk által és a mi adakozásunk által érkezik. Ebben mi húzzuk a Refomáló Fényt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy előrehaladjunk.

És végül, az emberben olyan edények épülnek fel, amelyek az adakozás szándékának , és az adakozás erejének megfelelően működnek. Ez egy teljesen új gép, ami a spirituális fizika törvényei szerint működik. Az ember megkapja a képességet dolgozni az adakozásban, a mennyek érdekében. Ehhez az állapothoz kéne mi elérnünk.

Azaz, nekünk nem kell kergetnünk a tudást és a Teremtő felfedezését, a Fényt, hanem sóvárogjunk  arra, hogy megszerezzük az “adakozás edényét”, az adakozás cselekedetét hajtsuk végre, hogy képesek legyünk a valódi spiritualitásra,  nem a magam számára. Ha a csoport ilyen célt állít maga elé, akkor megkapja az illuminációt, amely megépít egy ilyen edényt “a Bina edénye”- t, amely jelenti “Noah bárkáját”.

2o12 október 24, Felkészülés a reggeli leckéhez

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.