Dr. Michael Laitman

Drótos és drót nélküli kapcsolat a csoporttal

Drótos és drót nélküli kapcsolat a csoporttal

Kérdés:

Amikor elhagyom a csoportot és a külvilágba lépek, nehéznek találom, hogy megfelelően rendezzem el a  munkámat annak érdekében, hogy a helyes egyensúlyt megtartsam. Hogyan dolgozzak magammal amikor a külső környezetben vagyok?

Válasz:

Mi egy hatalmas külső emberi környezet szörnyű hatása alatt állunk. Azon belül található kicsiny belső környezetünk, a csoport, melyben mi megpróbáljuk közömbösíteni a külső behatást. Ez olyan mintha Noé bárkáját építenénk fel magunk számára, és azzal biztonságban tartjuk magunkat az özönvíztől.

Másrészről amikor elhagyjuk a csoport hatását, mi a külső szenvedélyek nyomása alatt találjuk magunkat. Hogyan védhetjük meg magunkat: Hogyan maradhatunk meg a csoportban, akkor is amikor nem látjuk, halljuk egymást?

Annak érdekében, hogy ezt megtehessük, felhasználjuk a modern technika újításait, mobil telefonokat például, annak érdekében hogy egymással kommunikáljunk, emellett a csoport rendelkezik egy hatalmas “antennával”, mely lehetővé teszi számunkra hogy ahhoz virtuális módon kapcsolódjunk, és mindenfajta anyagokat kapjunk tőle. Felhasználhatjuk az mp3 lejátszónkat hogy emlékeztessen minket arra mi is valóban fontos, és írhatunk jegyzeteket naplónkba nap közben. Röviden rengeteg lehetőségünk és módszerünk van arra hogy egymással kommunikáljunk, és hogy ne veszítsük el a kapcsolatot.

De ami a legfontosabb az, hogy egy közvetlen kapcsolatot hozzunk létre a csoport “értelmétől” saját értelmünkhöz, amennyiben akarjuk azt, beleegyezünk és ragaszkodunk ehhez az egységhez.

Drótos és drót nélküli kapcsolat a csoporttal

Valójában velem állandóan játszanak: nincsen valójában “kívül”, vagy “belül”, nincsen ez a világ és következő világ, a színfalak egyszerűen állandóan változnak mint egy színházban és nekem minden egyes alkalommal “egy másik életbe” kell átlépnem, és “szerepet kell játszanom”, és a körülményeknek megfelelően kell cselekednem.

Mindez nem egyszerű, de a személy soha nem kap többet tányérjára, mint amivel képes megbirkózni. A spiritualitás törvényei alapján mi a szentségben állandóan növekszünk, emelkedünk, soha nem lépünk vissza vagy csökkenünk. Az lehet hogy nekünk azt mutatják meg Felülről hogy nem készítettük fel magunkat elégségesen, és mi leszakadtunk a csoportról. Ebből a példából tanulva megtanulhatjuk hogyan készítsük fel magunkat jobban hogy legközelebb erősebb kapcsolatot építsünk ki a csoporttal.

2o12 október 26., Reggeli lecke 3.rész, Shamati 3.

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.