Dr. Michael Laitman

Nincsen felesleges vágy

Nincsen felesleges vágy

Ha nincs helyes szándék a Fény nem tud behatolni a vágyba, és a piszokban marad. Csak a szándék képes a “test”-et, a vágyat megtisztítani, és megengedni a Fény behatolását.

A szándék megjelenik, ha a test felismeri hogy szennyezve van, akkor akarja az összetapadást a Teremtővel és végrehajtja a cselekedeteket, hogy vonzza a Reformáló Fényt. Tehát a Tóra Fénye korrigálja őt  az adakozás iránti szándékkal, és majd  beleöltözik.

Először is, fel kell fedeznünk a valódi szándékot. Ez is egy megszerzés saját magunk számára. És így lesz a személynek szüksége  a Fényre, hogy változtassa meg a szándékát az adakozás iránti szándékra.

Kérdés: Ez azt jelenti, hogy a környezet építi meg a helyes szándékot?

Válasz: Nem, csak a Fény képes megadni a szándékot. A környezetet támogatja ebben a folyamatba, így a személy kéri a Fényt, hogy korrigálja őt.

Kérdés: Úgy értem, hogy csak az ima segít?

Válasz: Igen, az ima, a helyes kérés, a helyes kérés a forráshoz – más szóval, a hiány.

Az ima, MAN, ez a hiány, a vágy amely nem tölti meg magát, ez a Nukvától ered, integrálódva a “Biná -ba. Innen a neve – MAN, Méj Nukvin. Az adakozás vágyából a “Biná” megteremti a Nukvát, a női tulajdonságot és a Nukva olyan akar lenni mint a “Biná” a megszerzés vágyában. Ez két lépésből áll: először, amikor a törésbe a “Biná” belefoglaltatik a Nukvába, azaz a “Malchut”- ba, és majd a korrekcióba a “Malchut “belefoglaltatik a “Biná” – ba.

Kérdés: Akkor miért van szükségünk a fizikai cselekedetekre, amelyet teszünk ebben a világban?

Válasz: Ezek nélkül nem tudnánk élni. És ha én hozzáadom a megfelelő szándékot az állati vágyamhoz, hogy éljek és betöltsem magam, én megengedem neki, hogy korrigáljon. Egész életem a korrekcióra irányul.

Kérdés:  Az összes cselekedet  szándékot adhat hozzá?

Válasz: Igen. Még durvább vágyra is. A szándék segítségével minden cselekedet a spiritualitásra irányul. Bármilyen vágyat lehet korrigálni, még a legjelentéktelenebb, a legalacsonyabb, és a legostobábbat is. Mindenkinek a vágyába a Fény megadja az” Érvényességi bizonyítványt”.

2o12 október 3o, Reggeli lecke, “Mátán Tóra” (A Tóra átadása)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,148 seconds.