Dr. Michael Laitman

Ki akarok menekülni a Felső Világba!

Ki akarok menekülni a Felső Világba!

Kérdés:

Olyan sok gyönyörű és okos ember, valamint gyönyörű és hasznos erő létezik a világban. A spiritualitásban azt halljuk, “Nincsen más Rajta kívül”,  száraz és egyszerű módon. Hogyan lehetek képes vonzódást érezni a spirituális világ iránt, és abból ízeket és élvezetet kapni, hogy én oda akarjak rohanni, abba bele akarjam vetni magam?

Válasz:

Hogyan érezhetjük a vonzódást a Felső Világ iránt? Amennyiben több vonzódást éreznél annál, mint, amit most érzel, akkor egód által hajtva rohannál oda, és akkor soha nem lennél képes egód fölé emelkedni, azt legyőzni, és csak részlegesen vetnéd magad bele. Ennél fogva a spiritualitás el van rejtve előlünk annak érdekében, hogy megkapjuk annak lehetőségét, hogy egónk fölé emelkedhessünk, és ne pedig saját érdekünkben siessünk oda.

Amennyiben a Felső Világba is egónkon keresztül lépnénk be, mi mindörökké saját önzőségünkön belül maradnánk, semmi esélyünk nem lenne egoisztikus burkunkból kiszabadulni, és mi abba élve el lennénk temetve. Soha nem lennénk képesek kilépni önző szféránkból.

Amennyiben a Felső Világ itt és most megjelenne számunkra, azonnal megértenénk, hogy ez a materiális valóság semmit sem ér! Tisztán látnánk, hogy az emberek valójában állatok, melyek csak azért léteznek, hogy magukat tömjék mindennel. Sajnálattal nézném ezt a Földi életet, mert semmi sem érné meg, hogy bármilyen erőfeszítést tegyek. Nem lenne értelme gyermeket nemzeni, hogy ők tovább folytassák ezt a szenvedést…igazából semmi sem számítana, semminek nem lenne értelme, és értéke sem! El tudod ezt képzelni?! Mi lenne akkor!?

Ó, hogy létezik a Felső Világ!? Nos először is, mivel a Végtelenben mindenfajta korlát nélkül létezik minden, képzeljük el hogy minden teljesen megnyílik számunkra: térben és időben való mozgás, információáramlás stb. Mert az idő többé nem létezik, az csak ebben a világban létezik, ahogy azt már fizikusok is állítják, kizárólag a fény sebessége alatt. Az információ a Felső Világban teljesen nyitottan mindenki számára elérhetővé válik. Az ember elkezdi magát végtelen térben létezve érzékelni. Az ember hozzájut az abszolút tudáshoz mindennel kapcsolatban, ami a világok teljes rendszerén belül történik, – azaz az egész Univerzumban- mivel az egész rendszer analóg. Nem létezik a rendszert működtető óramű, nincsenek pulzusok, lüktetések, mert minden az állandó folyamatos mozgásban van, és ugyanakkor abszolút nyugalomban pihen. Az ember ezen a ponton érzi, hogy a rendszeren belül létezik, de ugyanakkor tudja azt is, hogy a rendszer valahol saját magán belül létezik, azaz hogy az ember maga mindaz, ami csak létezik!

Amennyiben ennek a képnek akár legkisebb részét képesek lennénk meglátni, akár csak egy grammnyit, azonnal az érzés rabszolgájává válnánk. Baal HaSulam írja, hogyha a Felső Világok felfedezése megtörténne vágyaink összezsugorodása előtt (azaz mielőtt az ember képessé válik arra, hogy önzőségét magán belül tartsa és a fölé emelkedjen annak), akkor ezen elképesztő élvezet felfedezésének akár egyetlen cseppje is arra késztetné, hogy kezeit lábait akár naponta hétszer levágja annak érdekében hogy mindezt az érzést életében akár csak még egyszer átélhesse.

Képes vagy ezt megérteni? Mi teljesen rabszolgájává válnánk ennek az érzésnek, és semmi másra nem lennénk képesek, minthogy ezt az élvezetet kergessük. Hatalmas erőfeszítéseket tennénk a csoportban, és bárhol ahol csak lehet annak érdekében, hogy megint megkaphassuk ezt a fajta élvezetet. Más szóval arra önző módon aspirálnánk, és ezáltal, csak egyre távolabb kerülnénk annak megszerzésétől.

Kérdés:

Akkor milyen esélyünk lehet elérni egy ilyen állapotot, ha magunktól semmilyen erővel nem rendelkezünk hozzá?

Válasz:

Kérd a barátaidtól! Csak ők képesek jövődet biztosítani! Amennyiben ők megteszik ezt neked, akkor megkapod, ha nem akkor soha nem kapod meg.

17 augusztus 2o12, Harkov kongresszus, 1.lecke

ford: HZS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.