Dr. Michael Laitman

A Kabbala fejlődésének jelenlegi állapota

A Kabbala fejlődésének jelenlegi állapota

A Kabbala bölcsességének utolsó írott forrása körülbelül 500 éves. Ezek a Szent Ari könyvei. Írásainak nagyjából 20 kötete 33 részben fedi fel ennek a világnak az egész irányító rendszerét és annak kapcsolatát a felsőbb világgal.

ARI könyvei nem csak azt magyarázzák el, hogy ezt a világot, hogyan irányítják a felsőbb erők, de a mi befolyásunkat is rájuk, a vissza hatást, és hogy ez a hatás még egyszer kioldja a felsőbb erők hatását ránk. ÁRI könyvei leírják az összes kölcsönhatást köztünk és a felsőbb kormányzás közt, a szabad akaratunkat, a sorsunkat, a korábbi és a következő reinkarnációkat. Komoly és részletes leírással szolgálnak mindenről, ami van.

Mégis ez elégtelennek bizonyult. A 20 században (400-500 évvel ÁRI után) egy másik kabbalista jelent meg, Báál HáSzulám (héberül: “a létra mestere”). Miért? Mert ő részletesen leírta a “létrát”, amelyen fel kell mennie annak, aki felmászik ebből a világból, a jelenlegi állapotból, amelyben egy átlagos ember találja magát, a fejlődése csúcsáig.

Ez nem a fizikai növekedésről szól, nem is az elmebeli fejlődésről. Látjuk, hogy nincs mivel büszkélkedni ebben a világban. Ez inkább arról a haladásról szól, amelyet mindannyiunknak be kell járnunk: hogy elérjük a felsőbb világot, a kormányzat rendszerét. Ez az örökkévaló, tökéletes világ eléréséről szól, ami az érzékelésünket meghaladja. Báál HáSzulám a modern világ módszerét mutatta meg, amit most használunk.

Fia, Rábásh továbbfejlesztette atyja módszerét és gyakorlatiasabbá tette. Egy kézzelfogható, lépésről lépésre követhető leírást adott számos cikkében. Ezek a cikkek tisztán mutatják, hogy önmagunk megváltoztatásával, szervi érzékelésünk kiterjesztésével elkezdhetjük érzékelni a saját korlátoltságunk által rejtett Univerzumot.

Köztudott, hogy korlátoltak vagyunk. A hangoknak csak bizonyos tartományát halljuk, csak korlátozott spektrumát látjuk a fénynek, és így tovább. Más szavakkal érzékeink – látásunk, hallásunk, szaglásunk, érintésünk és ízlelésünk – korlátozottak. Bár beszélünk az érzékelés más szerveiről, ezekkel jelenleg nem bírunk.

Hogy szélesítsük érzékszervein hatókörét rengeteg eszközt találtunk fel, mint a teleszkóp és mikroszkóp a szemnek, különböző radarok és lokátorok, és így tovább. Mégis a legfontosabb számunkra az, hogy rájöjjünk milyen további érzékszervekre van szükségünk, hogy érzékeljük a világot magunk körül.

2o12 November 5, A Grúz Kongresszus 1. leckéjéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.