Dr. Michael Laitman

Hogyan kérjek, hogy kérésem valóra váljon?

Hogyan kérjek, hogy kérésem valóra váljon?

Kérdés:

Mi az ima?

Válasz:

Imának van nevezve a szívben való munka. De ez miért működik? Nem tudom, hogy mit akarok? Nem. Én nem tudom, hogy mit akarok és nem tudom hogyan kell magunkat helyesen harmóniába hozni mindezzel a  munkával.

Azonban, ha ez egy hiányosság, mit tehetek? Egy gyermek sír, nem tudni az okát, egyszerűen csak szomorúságot érez. Egy személy, aki feltárta a Reshimókat (információs gének), megérezte az ízét a megkapásnak és adományozásnak, már tudja, hogy mi tette őt szomorúvá és mitől lesz boldog, így ő meg tudja mutatni ezt a meghatározott hiányosságot. Ez nem csak egy hiány, nem ebben a formában kell érteni, hanem egy olyan hiányosság, melyben eltérő ábrázolások és ítélőképességek vannak.

Szóval mit kell tennünk? Nem csak sírni, mint egy gyermek, hanem kitalálni mi az valójában, amit akarunk. Tegyük fel szeretni akarom a barátomat, aki nem szeret engem. Egy hiányt kell éreznem erre. Azt mondják: “Alakítsd a vágyaidat az övéihez”. De hogyan tehetem ezt meg, ha nekem nincsen egyáltalán vágyam erre?

Különböző intézkedéseket kell végrehajtani és azok által látni fogod, hogy mekkora mértékben nem akarod azt. De ezen intézkedések elvégzéséhez neked energiát kell belefektetned és azok az energiák tesznek bánatossá, mert nem akarod ezeket a dolgokat, amiket valójában akarsz.

Például én akarok venni egy házat, de annak érdekében, hogy ezt meg tudja tenni nekem szorgoskodnom kell, dolgozni menni, és ez nekem baj. Nincs hozzá erőm, hogy ezeket megtegyem és nincs vágyam sem rá, de azért én szeretnék venni egy házat. Ez így rossz. A személynek fel kell dolgozni a vágyát, így a vágy fog a célhoz csatlakozni.

Szóval akkor mi is az ima? Az ima, nem csak egy kérés, ez egy intézkedés sorozat, mely harmóniába hozza a kéréseimet későbbi életemmel. Minden egyes alkalommal feldolgozom és javítom a hiányosságomat nagyobb mértékben, így az imám helyesebb, pontosabb és nagyobb mértékben lesz feldolgozva, persze amennyire ez csak lehetséges.

Az ima, mely Malchut-nak van nevezve, azaz a hiány, nekem állandóan e miatt kell aggódnom. Semmi más miatt nem kell aggódnom, csak a helyes hiány miatt. Írva van: “Ha csak imádkozik egész álló nap”. Ez nem ugyanaz az ima, mint amilyen imákat azok az emberek mondanak, kik a földre esnek vagy a Sidur-ból olvasnak (imakönyv). Nem. Ez az ima az, amikor én megtisztítom belsőmet, mint ahogy mondva van a Maclhut-ban: “Én vagyok az ima”. Ez azt jelenti, hogy valaki azt mondja: “Ez az én imám, ez az én hiányom!” És nem az, ami valahova le van írva vagy valami amit valahol hallottam vagy tanítottak.

Vagyis, akkor “Én vagyok az Ima”, ami azt jelenti, hogy megtisztítom magamat a különböző külső hatásoktól és tisztázom magamban, hogy mi is az igazi hiányom, magamban! Ez a Malchut. Egy ilyen imára a személy választ kap a felsőtől, mivel ez egy megtisztított hiány.

2012 November 19, Napi Kabbala lecke 2. része, a Zohár könyvéből

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.