Dr. Michael Laitman

A farkas és a bárány engedelmeskednek a kisfiúnak

A farkas és a bárány engedelmeskednek a kisfiúnak

Kérdés:

A “Béke” cikkében Báál Hászulám idézi Ézsaiás prófétától: “A farkas a báránnyal, a leopárd a gyerekkel alszik, a borjú az oroszlánnal, és a kisfiú vezeti őket”. Amikor eljön ez az idő, a farkas együtt fekszik a báránnyal, akkor kinek lesz nehezebb, a farkasnak, hogy együtt legyen a báránnyal, vagy a báránynak a farkassal?

Válasz:

Mindannyiunkban van egy farkas és egy bárány, kapni akarási vágy és az adakozási vágy. Az adakozási vágy a “bárány, és a megszerzés vágy a “farkas”. Nem tudnak együtt élni, hiányzik a kölcsönös megállapodás. A farkas tudja, hogy egy hétre képes megtöltenie magát, ha megszerzi a bárányt, és a bárány fél, hogy a farkas meg fogja enni. De másfelől, a farkas tudja, hogy nem létezhet a bárány nélkül, és a bárány tudja, hogy farkas nélkül ő sem képes haladni, és csak egy bárány marad.

Akkor ebből az jön ki, hogy nem tudnak egyik a másik nélkül létezni, de együtt sem tudnak élni. Akkor hogyan képesek megtalálni köztük az egyensúlyt, hogy létezzen az az állapot, hogy “a farkas és a bárány együtt lakoznak”? A két ellentétes vágy, a kapni akarási vágy és az adakozási vágy, hogyan lakhatnak együtt?

Pontosan ezt magyarázza el a Kabbala Bölcselete, hogyan vagyunk képesek integrálódni egymással. Amikor egy személy, aki nincs a megszerzési vágyban, és nem az adakozási vágyban megkapja ezt a két erőt, két “angyalt”, kombinálja a két erőt megfelelő módon, és ezzel megépíti a Teremtő képmását maga számára. Ezt nevezzük “Jöjj és láss”. Ezt az ábrát jelenítik meg, a megszerzés erő és az adakozás erő.

És akkor “a kisfiú vezeti őket. Azaz, az ember bennem kicsinek érzi magát, és ezzel egyidejűleg elrendez mindent, állandóan építi magát, és a körülvevő világot a két erő helyes kombinációjával, a farkast és a bárányt. A két vonal között a bal és jobb, a különböző vastagságú szintek határozzák meg a “középső vonalat”. És a “kisfiú” vezeti az egész a kombinációt.

2o12 November 30, Báál HáSzulám, a “Béke” cimű cikkjéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.