Dr. Michael Laitman

A testvérek Egysége – a legjobb ajándék az apának

A testvérek Egysége - a legjobb ajándék az apának

Kérdés:

Mi teszi a mi imáinkat egy imává? Hogyan tudunk kérni együtt ugyanazt a dolgot?

Válasz:

Ezért nekünk  újra, és újra meg  kell vizsgálnunk magunkat, mert egyedül nem lehet imát emelni. Az ilyen ima nincs elfogadva.

A teljes cél, hogy a megszerzési vágy összegyűljön egyetlen szándékká, mint korábban, amikor teljesség létezett, amíg a törés behatolt minden morzsa megszerzési vágyába az adakozási szándékkal. Most ez a szándék el van törve, és az egó hatása alatt van, de a kapcsolat létrehozása által a két vágy között – a megszerzés és az adakozás vágya – mintha összekeveredtek volna egymással, és képesek együtt lenni.

Ugyanakkor ez a kapcsolat felhozza a kérdést: hogyan kell dolgozzunk? Hogyan kell levizsgálni, ha számításba vesszük, hogy mindkét vágy bennem van? Mivel Neked dolgoznod kell, a saját egyéni “rész” – el. A korrekció nem abban van, hogy az adakozás vágy uralkodjon a megszerzési vágy fölött, hanem abban, hogy a törés után a megszerzési vágy összekapcsolódjon az adakozási vággyal.

Van egy tendenciánk, hogy egyedül dolgozzunk, “én kész vagyok teljesíteni a Teremtő kéréseit”. Ő akarja, hogy én adakozzak, akkor én adakozok. Azt akarja, hogy összetapadjak Vele – én összetapadok. Az én személyes edényemben, bármire készen vagyok, csak mondja meg nekem mit kell csináljak. Azonban, hogy összekapcsolódjak másokkal az adakozás tulajdonsága által, amelyet megszereztem a törés ideje alatt, ezt nem.

Egyelőre, a Teremtő pontosan élvezi a cselekedetedet, hogy az egységre irányulsz. Mert akkor te használod az Ő erejét, és ahelyett, hogy gyűlölnél másokat, te szereted őket. Ezáltal kifejleszted magad a szeretet ereje felé, hogy azonos akarsz lenni a Teremtővel, a nélkül, hogy viszonyod lenne Vele. Végül is, kielégülést okozol Neki, de maga a cselekvés köztünk valósul meg. A te egységed a barátaiddal, ez a Teremtő elégedettsége.

Mi  a megszerzési vágyból,vagyunk alkotva, amely által fel akarunk töltődni, és adakozási vágyból, mert nyerni szeretnénk a barátokon, és kihasználni őket ravasz módon. Neked át kell fordítanod, ezt az egészet, annak érdekében, hogy összekapcsolódjál másokkal, mint “egy ember, egy szívvel”. Ha te összekapcsolódsz a barátokkal, azért hogy, kielégülést okozz a Teremtőnek, és ezzel együtt a te megszerzési vágyad hasonlóvá válik Ővele, akkor ezzel te kielégíted Őt, és így megszerzed amit akartál.

A gyermek, amit Ő teremtett és készített, végül hasonlóvá akar válni Hozzá,olyan legyen mint az Atyja, független akar lenni, hogy hasonlítson az Ő tetteivel. Te nem tudsz, és nem szükséges, hogy adjál a Teremtőnek semmit ezen a kielégülésen kívül, neked csak azt kell tenned, hogy növekedj a másokkal való összekapcsolódás által.

2012 November 30, Reggeli lecke – A Zohár könyve

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,893 seconds.