Dr. Michael Laitman

Kihúztad a szerencsés jegyet ezer közül

Kihúztad a szerencsés jegyet ezer közül

Ha a spirituális úton érezhető lenne a kellemes, és jó a mi természetünk szerint, a mi egónknak, akkor ki ne jönne hozzánk? A világ futna hozzánk, és leülne a padra tanulni. Mindenki eljönne, ha érezne édességet, és örömet, ígéreteket a jövőbe, és tudást. Az egónk nyomna minket előre, vonzana minket, és nem adna nekünk semmi nyugalmat. A féltékenység, a vágy, és a becsület égeti az embert, és megígér minden lehetséges megtöltést ennek a világnak, és a következő világnak. Ez hozza az ihletet, és húzná még erősebben.

Természetesen ez nem így van, nehéz nekünk megérteni, és lehetetlen egyet érteni abban, hogy a valóság ellentétes azzal amint gondolunk: ez teljesen élvezet, és a Felső erő felfedezése. Mindez felderül, ha a személy megszerzi az adakozás tulajdonságát.
Nem lehet elérni másképp a spirituális kitöltést, a Teremtő szintjét. A valódi irányítás rejtve van az ellentétes forma mögött, és nem tudjuk értékelni, megérteni, és ízlelni, hogy mit jelent az adakozás. Nincsenek eszközünk élvezni az adakozásból.

Kérlek, adakozz akinek csak akarsz! De nem fogsz érezni semmilyen örömet belőle, mivel a vágyak ellentétesek. Csak azok, akiknek felébred a szikra az egó sötétségében, a szikra kényszeríti őt keresni az adakozást. Aki gondoskodik erről a szikráról, próbálja növelni a tanulás és a környezete által – az halad előre. Az igazság az, hogy ő ki van választva néhány ezer közül…

2o12 December 02, Reggeli lecke, a “Tiz Szfira Tanulmányából”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.