Dr. Michael Laitman

Nem az ésszel tanulsz

Nem az ésszel tanulsz

A felsőbb világ felfedezésével elkezdjük megérteni, hogy miről írtak a kabbalisták. Minden tanulmányozott szöveg teljesen érthetővé válik. Felfogjuk őket, mint valamiféle hihetetlen regényt nagyszerű érzésekről és nagyszerű elérésekről, egy nagyszerű kinyilatkoztatásáról az Ein Szof (végtelenség) világának. Milliószor több érzést és értelmet sajátítunk el, mint amennyivel ma rendelkezünk. Így elkezdjük érezni a felsőbb világot. A világunk egyáltalán nem tekinthető létezőnek a felsőbb állapotokhoz képest.

Egyrészt nincs más lehetőségünk, hogy elérjük a teremtés célját, kivéve a Kabbala Bölcsességének tanulmányozása.

Másrészt nincs semmilyen előfeltétel, amire ahhoz lenne szükség, hogy tanulmányozzuk ezt a bölcsességet. Így hát bárki tanulhatja, tekintet nélkül a korábbi tanulmányaira, jellegzetességére vagy származására. Ezek közül egyiknek sincs semmilyen jelentősége, ideértve a héber nyelv ismeretét.

Alapvetően ez a bölcsesség olyan szintről éri el az embert, amire szüksége van, csak azért, hogy cselekvésre ösztökélje. Ez azt jelenti, hogy a bölcsesség maga a felsőbb Fényben található. Egy meghatározott hullámhosszon ér el téged. Működik és befolyásol téged. A mechanizmusa és hatása alá kell, hogy helyezd magad, és akkor megteremti benned a vágyott ürességet. Elkezdi megtölti ezt az űrt érzéssel és értelemmel.

Így hát a testi jellemzőink, amelyekkel ma bírunk, nem jelentenek semmit. Lehetsz okos vagy tehetséges, a Kabbalában ez nem segít neked.

A Kabbala Bölcsességében csak egy dolog segít, és az a naivitás, mikor egyenesen a cél felé mész, és nem számolsz mással. Ez az elsődleges dolog számomra, minden más másodlagos. Ha te így irányítod magad, akkor eléred a célt.

2012November 25, Egy Virtuális Leckéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.