Dr. Michael Laitman

Illem a világ szellemi erejének

Illem a világ szellemi erejének

Báál Hászulám cikke: “Száműzetés és Megváltás”: “Azt javaslom, Izrael népének, hogy azt mondja a bajoknak, hogy “Elég!” – És számolja össze az összes szerencsétlenséget, amely többször jött vissza hozzánk, mert itt van a mi földünk, ahol szeretnénk újra megalapítani államunkat. Mivel nincs remény az embernek a földre szorítás nélkül, ha nem veszi komolyan a Kabbala tanulmányokat, a Teremtő számára kell dolgoznunk, és nem önző magunkért.

Amíg nem emeljük céljainkat az anyagi élet felé, nem fogjuk elérni az anyagi jólétet, mert a szellemi és anyagi vágyakat nem lehet bennünk kombinálni. A magasztos cél a Teremtő elérése”.

Természetesen az Izraeli nemzet csak kölcsönös garancia mellett képes létezni. Ez az alapja a nemzetnek. És így mi képesek leszünk a helyes formában meghatározni államunkat, máskülönben nem leszünk képesek létezni. De ez nem lehetséges anélkül, hogy nekem nincs szándékom, hogy Lishma adjak (az ő nevéhez).

Csak így érhetjük el a jólétet és a biztonságot hazánkban. Minden a belső szándéktól függ, mely az élet összes többi részét meghatározza. Így Báál Hászulám azt mondja, hogy nem kell a test újjászületésén gondolkodnunk, és mi több, meg kell próbálnunk az összes többi nemzethez nem hasonlóan viselkedni, hiszen mi egy teljesen más alapon létezünk, és nem aszerint az elvek alapján mint a többi nemzet.

A világ nemzetei a vágyaik szerint élnek, hogy megkapjanak, és így ők tudják hogyan gondoskodjanak fizikai életükről ebben a világban. Ők ismerik egymást és megértik a másikat, az Izrael nemzet ezzel szemben nem. Nekünk szükséges egy úgynevezett spirituális újjászületés, és ha mi elérjük és teljesítjük a spirituális küldetésünket, az a fizikai életünkben is végre lesz hajtva. Nem kell azon aggódnunk, hiszen ha elérjük a spirituális szintet, ott egy erőegyensúly lesz a fizikai világ és a spirituális világ között, ami meghatározza szintjét és formáját a mi anyagi létezésünknek.

Szóval az egyetlen dolog, amire szükségünk van – az egy lelki, amennyire csak lehetséges egy belső megoldás. Minden más meg lesz oldva automatikusan, mert a belső kivetítődik a külsőre.

Ugyanez történik a teljes globális kabbalista csoportban, mely Izraelnek van nevezve, melynek a jelentése Teremtő utáni sóvárgás, “Yashar El” (egyenesen a Teremtőhöz). Ha az akarjuk, hogy ez a csoport növekedjen, aminek a forrása a tudás, egy szellemi erő a világon, akkor először vigyáznunk kell a belső minőségünkre, és ezen túlmenően, fejlesztenünk kell a terjesztést is.

Azonban a fő dolog, ami meghatározza a sikerességünket az a kapcsolat közöttünk. Nekünk ki kell mennünk a világba, és hatása alá kell kerülni, hogy ne veszítsük el vele a kapcsolatot, fontos, hogy terjesszük a kabbala módszerét, és a Kölcsönös Garanciát abban. Habár először aggódnunk kell az egységünkért és kapcsolatért közöttünk, a kölcsönös garanciáért, annak érdekében, hogy arra fókuszáljunk a adakozás Lishmához, ami azt jelenti, hogy megelégedettségére a Felső Erőnek.

Mint egy Izraelinek, nekünk muszáj vágyakoznunk egyenesen a Teremtőhöz, mivel ez a belsőség, ami meghatároz mindent. Ezért itt Izrael földjén nekünk először meg kell találnunk a belső erőt. Ha már egyszer megtaláljuk azt, senki sem lesz képes ártani nekünk.

2012 November 26, Felkészülés a reggeli leckére

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,276 seconds.