Dr. Michael Laitman

Elrejtett és felfedett

Elrejtett és felfedett

A Kabbala Bölcselete két részből áll: a felfedett és az elrejtett részből.

“Elrejtett” azt jelenti, hogy tilos felfedni. És mi az értelme a felfedésnek? Valóban a könyvekbe mindent le lehet írni, de az hogy a személy abból mit kap meg attól az állapottól függ amiben ő maga található. Ennél fogva a Kabbala bölcseletének egy része “elrejtett”-nek van nevezve, mivel az csak azután fedhető fel, miután bizonyos feltételek teljesítve lettek, és a személy keresztül megy az egó megtisztításán.

Azért is van ez így nevezve, mivel az Acilut Világának felső része elérhetetlen számunkra. Még akkor is ha tanulunk a spirituális felemelkedés legkisebb, legalacsonyabb szintjéről, és én még mindig az Asszija, Yecira, Bria világainak szintjein vagyok, és csak később lépek be az Acilut Világába, mégis még a legkisebb szinten is ahol vagyok, az első tíz rész “egy szint”-nek van nevezve (egy szint tíz Szfirából áll), és ez már képes némi elképzelést adni a teremtés gondolatáról, egy minimális módon. És utána én emelkedem és elkezdem látni, mint egy nagyobb felbontású, léptékű térképen, mindent felnagyított, részletezettebb módon.

De amikor legalul vagyok, nem vagyok képest a rejtett részt, a GAR de Acilut részét, annak felső részét magamhoz közelebb hozni bármely módon, azaz nem vagyok képes azt még lefesteni magam előtt. Én képes vagyok többé kevésbé az alsó szinteket elképzelni, és aztán kiderül, hogy azokkal kapcsolatban is hibáztam, mivel minden egyes magas szint teljesen új tulajdonságokkal rendelkezik az alsóhoz képest. Mégis én már valahogy képes vagyok azokat elképzelni, kivéve azokat a szinteket melyek még mindig rejtve vannak, vagy titoknak vannak nevezve. Az összes alattuk található szint felfedettnek van nevezve, és mi képesek vagyunk azok közül mindet elérni, már előre elképzelve milyen felfedezések várhatnak ránk ott.

Acilut Világának első Parcufja Atik-nak van nevezve, a “ne’etak” – levágott, leválasztott héber szóból, mely le van vágva, le van választva a mi elérhetőségünkről. A következő Parcuf van Arich Anpin-nak nevezve, és feje felső része van Keter-nek, vagy pontosabban Kitra-nak (arámiul), koronának nevezve és ez is el van rejtve előlünk.

Minden ami ez alatt a rész alatt van az fokozatosan fel van fedve számunkra: Kruma de Avira, Mocha de Avira, Mocha Stimaa. Ezen részek struktúrája nagyon érdekes, mivel ezekből a részekből, azaz az Arich Anpin fejének felfedett részeiből ereszkedik alá a Felső Irányítás, a mi sorsunk világunkba.

2o12 November 25., Virtuális lecke

HZs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,148 seconds.