Dr. Michael Laitman

Lehetetlen eltérések

Lehetetlen eltérések

Báál HáSzulám, “A Kabbala bölcseletének eszenciája”: Kész csoda, hogy a kabbalisták képesek használni pontatlan meghatározásokat, amikor az összeköttetéseket magyarázzák a bölcseletben. Tudni illik, némely szerencsétlen szónak, melynek nincs definíciója, félreértésekhez vezet, máshogy érthetjük, mint ahogy mondva van. Itt szükséges ismerni a gyökér és ágak nyelvezetét, mely szavak meghatározzák a világok kapcsolatát.

Így, mi képesek vagyunk száz százalékosan megérteni az autentikus Kabbala Bölcseletét.

A vegyészek például nagyon hosszú képleteket használnak, amik egy anyagot határoznak meg. A név maga is leírja az anyagot, annak alkotóelemeit, és a kapcsolatot közöttük. Azonban a képletek és nevek csak azok külső tulajdonságaikat jelenítik meg. Annak érdekében, hogy megértsük azokat, meg kell tanulnunk azt a nyelvet, amelyen azok írva vannak. Ha más tudós, aki nem ismeri az elfogadott nómenklatúrákat a modern kémiának, és nem ismeri a legújabb kutatásokat ezen a területen, elkezdi tanulmányozni ugyanazokat a jelenségeket, de a saját nyelvén fogja leírni a tapasztalásait, egészen más terminológiákat használva. Ez azt jelenti, hogy a hétköznapi nyelvünk nem autentikus, még ha az Fentről is származik, mint minden más ebben a világban; de ez már egy másik kérdéskör.

Másrészt, amikor a kabbalisták saját kutatásba kezdenek, hogy megtalálják az igazságot, vagy amikor ők felfedeznek egy jelenséget, vagy megvizsgálnak egy eredményt, akkor visszatérnek a gyökerekhez. A Felsőbb Fény a vágyat egy fekete foltra váltja, és két irányba bővíti azt: Hasszadim és Hochma, más szavakkal felfelé és lefele, balra és jobbra, előre és mögé. Megfigyelhetünk különböző jelenségeket, és ezek következményeit, szavakat, betűket és ezek kombinációit. Mi a teremtés azon pontján vagyunk, ahol minden meg van határozva számunkra a Fény és edények kapcsolódásában: formák, betűk elrendezése, szavak kombinációja, és még az olvasás módja is.

Ezért, a Kabbala ideális és hibamentes tudomány, amely nem függ semmiféle szubjektív tényezőktől. A mi esetünkben nem fordul az elő, mint például ami különböző gyógyszergyártóknál, hogy azonos alkotóelemű orvosságoknak különböző neveket adnak. Megértjük az igazságot, hiteles belső jelenségeket és megtanuljuk azt, hogyan fejezzük ki azokat változatlan és független módon.

Más szóval mondva, mi elérjük az emberi vágyak abszolút helyességét. Csak az korlátozhat téged, hogy milyen mértékben tudsz hasonlatossá válni a Teremtőhöz. Mindez összhangban van az egyetlen törvénnyel, ami a természetben dolgozik. Mi megnyitjuk a világot, feltárjuk az összes új dolgokat, és elmondjuk azokat szóban vagy írásban a valóságnak megfelelően.

Általánosságban, úgy hívjuk ezt, hogy “ágak nyelve”. A nyelv, a maga sajátosságaival. Ez olyan szavakat tartalmaz, mely a spirituális elemekre épül, de alapvetően e világi szavakból áll. Hogy miért? Azért, mert a spiritualitásba vezető utunkon felfedezzük, hogy a szavak hatással vannak egy másik szóra, egymásba láncolódnak, fentről lefele, a legalacsonyabb szintig. Ennek megfelelően, mi felkapjuk a szavakat ebben a szakaszban, követjük a nyomát a gyökerekig, és összerendezzük azokat, az ágaknak megfelelően.

Természetesen, ezt csak azok tehetik meg, akik látják a gyökér és ágak közötti kapcsolatot.

2012 November 19.,Napi kabbala lecke, 4. rész, “Kabbala Bölcseletének eszenciája”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.