Dr. Michael Laitman

Mi az, amire az igazak panaszkodnak?

Mi az, amire az igazak panaszkodnak?

Kérdés:

Ahogy az írva van, az igazak az életükből hiányzó szenvedés miatt keseregnek, mivel a fájdalom az, ami megvalósítja az edények észlelését.

Válasz:

Az nem az egó szenvedésé, amikor az ember a múltba néz sajnálatot érez az elmulasztott lehetőségek miatt: “Ott én elszalasztottam azt a lehetőséget, hogy gazdaggá váljak, itt pedig azt, hogy szerelmes legyek, és ott pedig, hogy egy kis szünetet tartsak!” és így tovább, végül öreg korában az ember, pedig szemrehányást tesz magának, és sajnáltatja magát. Ez egy szörnyű állapot.

A spiritualitásban nincs ilyen dolog, hiszen azonnal észrevesszük, amint nem vagyunk képesek extra erőfeszítést tenni a másokkal való kapcsolatba lépéshez, az ő kedvükért, a korrekciómért, az egoizmusom felé emelkedésért, hogy egy magasabb szintre lépjek, az emberi fokra. Ez azonban nem szenvedés, mert olyan mértékben amilyenben én tapasztalom, azt én azonnal kijavítom.

Kérdés:

Mit jelent hát az igazak számára a szenvedés?

Válasz:

Ők az elszalasztott lehetőségek miatt aggódnak, amit azonnal teljesítenek is. Végtére is ők továbbra is a vágyakat érzékelik. Ezzel szemben ők azonnal meglátják azt, ami befejezetlen az életükben. Például most én egy tökéletes állapotban szeretném látni a tanulóimat. Ez a legnagyobb kívánságom, és az már megvalósítja a többit is.

2012 November 03, KabTV – Az integrál társadalom alapjai

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.