Dr. Michael Laitman

Finomságok megszerzése az adakozás érdekében

Finomságok megszerzése az adakozás érdekében

Kérdés:

Hogyan tudom a megszerzés vágyát adakozásra használni?

Válasz:
Képes vagy erre, ha rendelkezel szándékkal az adakozásra. Ebben az esetben valaki mástól kapunk egy vágyat, mely lehetővé teszi az adakozást.

A Keter hozza létre a megszerzés vágyát, a Hochmát. Ennek a fázisnak a végén a vágy az adakozás szikráját érzi, megalkotva azt, mint egy fő részt, és most csak adakozni akar.

Így jön létre a Bina, és annak első három Szfirá-ja (Bina GÁR-ja) hasonolóak a Keterhez. Csakúgy mint a Keterben, a piros pont (amit a rajzon látunk) határozza meg a Keter lényegét, így az adakozás határozza meg a Bina lényegét. Ennek eredményeképpen a teremtett lény hasonlatossá kezd válni a Teremtőhöz és követi az Ő példáját: Keter megalkotja a Hochmát, így a Binát is, a hét alsó Szfirot-tal együtt (Bina ZÁT része).

A kérdés az, hogy vajon megszerzés vagy adakozás van-e mikor a Bina alsóbb része megszerzi a Hochma fényét.

Összességében, ez a cselekvés az, mely érzi az adakozást cselekvései által.

Finomságok megszerzése az adakozás érdekében

A Bina felsőbb része egy adakozó vágy, aminek célja a Teremtő: Adakozóvá akar válni, mint Ő (↑), és ennek érdekében szerez meg (↓). Az adakozása valójában az alsó hét Szfirot megtöltése. Hasonlóképpen ahogy egy anya eteti a kisdedét és ő ettől boldog, mindez azt jelenti, hogy lehetséges megtölteni a megszerzés edényeit az adakozással.

Kérdés:

Szóval hogyan fordítjuk át a megszerzés edényét esetünkben az adakozás edényeibe?

Válasz:

Miután azok “korlátozottak”, a Hasszadim Fényével vannak megtöltve, ez már adakozás az adakozás érdekében, Lishma (így nevezik). Ekkor képesek vagyunk használni ezeket megszerzésre, az adakozás érdekében. Így válnak azok az adakozás edényévé, hiszen azért szerzünk meg, hogy adakozzunk. Ez a tiszta adakozás. Ez az egyedüli módja, hogy a teremtett lény képes legyen adni.

Másrészről, az adakozás ami az adakozás érdekében történik nem jelenti azt, hogy az valódi adakozás. Azonban ez csak egy előkészület a valódi adakozásra, és ez az edények korrekciójának folyamata.

2013.01.24, Napi kabbala lecke, 1. rész, Rábásh írásai

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.