Dr. Michael Laitman

Antiszemitizmus: Ki az oka, és mit kell tenni ?

Antiszemitizmus: Ki az oka, és mit kell tenni?

Kérdés:

Az antiszemitizmus Európában egyre csak terjed. Hogyan viszonyuljunk hozzá?

Válasz:

Mint ahogy tudjuk, mindenben két ellentét rejtőzik. Egyrészt, nem kell azokat szeretnem, akik gyűlölnek engem, és másrészt, kell dolgozzak rajta a korrekcióért. Egyrészt megértem, hogy gyűlölnek engem, ugyanabban a mértékben gyűlölöm a Teremtőt, mivel az egész világ másolat, amelyet a Teremtő működtet, és másrészt, én mindent meg kell tegyek, hogy korrigáljam magam és viszonyomat a Teremtővel, mert ezáltal korrigálni tudom a világgal való viszonyomat.

Nincs szükség, hogy a zsidók elmagyarázzák Európának hogy ők milyen jók. Ők be akarják bizonyítani, hogy nem akarnak semmi kárt okozni senkinek, és segítenek mindenkinek. De kit érdekel? – Senkit. Fizikai felszínen a zsidók nem tudnak meghatározni semmit sem, nem számít, hogy mennyire kedvesek, a világ egyre jobban és jobban megérti, hogy nem végzik el a feladatukat. A nemzetek a tudatalattijukban a zsidóktól csak egy dolgot akarnak: hogy megmutassák az utat a Teremtőhöz. Mert ők egy átmeneti fázisban léteznek, meg kell tegyék, ezt az egyetlen kötelezettségüket a világgal szemben. Senki nem akarja a kultúráját, az oktatást, a tudományt, és a sikert sem.

Az emberiséget egyáltalán nem értékeli a zsidók hatalmas hozzájárulása, amelyért annyira büszke. Olyan, mint mondanák: “Mi nem akarunk megismerni ebben, mert nem ezt várjuk tőletek. A teremtés terve szerint ti el kell hozzátok nekünk a Reformáló Fényt, enélkül, az összes többi nem ér semmit”. És végül, az általános rendszer egyre inkább belép az antiszemitizmusba.

Az antiszemitizmus negatív hozzáállás, amivel a zsidók szükségtelen dolgokkal foglalkoznak ebben a világban. A zsidók elleni gyűlölet csak növekedni fog, amíg katasztrofális méreteket nem ölt. Ez azért van, mert a zsidók nem azzal foglalkoznak, amivel kellene. Izrael (ISRA-EL) van kijelölve “Fény legyen a nemzetek számára”, ők legyenek a link az “átmenet” a Teremtő (Boré), és a nemzetek között, a “királyi papság” aki a nemzeteket tanítja. Báál HáSzulám erről ír a “Matan Tóra (a Tóra megkapása)” és az “Arvut” (Kölcsönös garancia) cikkeiben”. Csak Izrael nemzete képes megnyitni a Fény útját a világ számára, de ehelyett létrehoz egy “határt”, és blokkolja az átjárót, lezárja az útat. Akkor hogyan lehetséges, hogy ne érezzen gyűlöletet? Világos, hogy a világ nemzetei negatív (-) módon viszonyulnak iránta.

Antiszemitizmus: Ki az oka, és mit kell tenni?

Mivelhogy “Israel” egyenesen a Teremtőhöz (Jásár – El). Pontosan ezek az emberek képesek kapcsolódni a Teremtőhöz. Izrael megkapta ezt a lehetőséget, majd “összetört”, és szétszóródott a nemzetek között. Minden előkészületet fentről tettek, és most mindazok akik az “Izrael” szinthez tartoznak el kell kezdeniük korrigálni magukat azért, hogy “a világ nemzetei” – nek elhozzák a Fényt”.

Antiszemitizmus csak ezen múlik. De általában a zsidók elszaladnak a felelősség elől. Ma, Amerika elvesztette a népszerűségét, és több ember utazik Ausztráliába, mert ott egy kicsit csendesebb. Ahelyett, hogy a világ közepe lennénk és elhozzuk a korrekciót, mivel senki más nem fogja megtenni helyettünk, inkább elszaladunk a világ végére elrejtőzni, ott rejtőzni…

Általában az aktuális eseményeket csak rövid távon látjuk. Mi ezek fölött kell lennünk, nem akarunk bántani senkit. Az elv a következő: ha nem vagyok képes már most elhozni a világ számára a végső korrekciót, akkor az összes rossz dolgok megtörténnek a világban, nem számít ki érzi őket, ezek értem vannak. Ez az én hibám. Szóval, gondoskodnunk kell a lehető leggyorsabban, hogy elhozzuk a korrekció módszerét, minden lehetséges módszer segitségével: a könyvek, az internet, a tanfolyamok által és a belső rendszerrel, amely a köztünk levő kapcsolatra alapul. Ha valahol a világban történik valami rossz, akkor ez csak azért van, mert nem hoztam el a világot a korrekcióhoz. Mivel csak én tudom ezt megtenni.

Az emberek hibáztatják a zsidókat, ez az emberi természet így érzi, bár nem tudják, hogy miért. Ez egy “természetes tudás”. Bár elmagyaráztam neked, és a világnak, még mindig nem veszitek észre, hogy pontosan mi vagyunk az oka mindennek, ami történik. Meg akarod állitani a vérontást? Kérlek, csinálj valamit, hozd el az embereknek a Reformáló Fényt, imádkozz értük. Valójában te kell elhozd nekik a korrekciót, és ebben az értelemben a világ a tiéd.

Minden attól függ, hogy mennyire tudjuk felgyorsitani a korrekciót. Én barátaink felé fordulok és a televíziónézőkhöz világszerte. Gyertek érezzünk egy kicsit több felelősséget.

2013.01.31. Reggeli lecke, “Shámáti” 34, “Az ország nyeressége” cimű cikkéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.