Dr. Michael Laitman

A földi vágyak segítségként szolgálnak a lélek fejlesztésére

A földi vágyak segítségként szolgálnak a lélek fejlesztésére

Kérdés:

Amikor valaki átlép a következő lelki szintre, a törekvése a pénzért átváltozik egy anti-egoiztikus tulajdonsággá amit “Mászách”-nak hívnak. Akkor a szexuális vágy mivé változik?

Válasz:

Sem a szexuális vágy, sem a vagyonra irányuló vágyak, hatalom, hírnév vagy más egoisztikus világunk nem transzformálódik át a következő szintre. Mindezek pusztán csak egoista vágyak ennek a világnak a szintjén. Ezért mi egyszerűen csak lefedjük azokat.

A következő szinten új vágyak jelennek meg: vágy a közelségre, ami pont ellentétes az elutasítás vágyával. Minden vágy az egoista vágyak ellen irányul, azok kijavítására. Ha vágyad van arra, hogy két vacsorát egyél vagy valami másfajta élvezetet szeretnél, ezek nem azok a vágyak amiket korrigálni kell.

Kérdés:

Azokat a maximumra kell fejleszteni?

Válasz:

Ha spirituális fejlődésen mész keresztül, nyilvánvalóan korlátozódnak. Ez azt jelenti, hogy mikor azok felébrednek, fel kell azokat ismernünk valamilyen módon. Azonban, ezek pusztán csak eszközök a lelked számára az előrehaladás érdekében, csakúgy, mint a tested.

2012.11.03, A KabTV. műsorából, “Beszélgetesek Michael Laitmannal”

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.