Dr. Michael Laitman

Ugrás a rejtettségen át

Ugrás a rejtettségen át

Kérdés:

Mitől függ az, hogy az egyén képes-e megnyerni a belső ellenségei ellen vívott háborút?

Válasz:

Először is, beszélhetünk azokról az emberekről, akik már felébredtek és kutatják az igazat, akik úgy érzik, hogy szükséges számukra megtalálni a Királyt, aki majd visszatér hozzájuk. A pont, ami felébred a személy szívében ugyanaz a pont, a bánatnak a pontja, mely a “pajzs és kard” felett elvesztett, ezt pontot a Teremtőtől kaptunk ajándékba. Ez azt jelenti, hogy a személynek egykor volt Mászáchja (képernyő) az adakozás és megszerzés edényei felett a gyökér vastagságán, az első és a második fázisban, azonban most a Mászách eltűt. Csupán egy szikra maradt a Mászáchból a személyben, egy érzés, arról, hogy egykor ő rendelkezett az erővel és talán még meg van neki, talán képes adakozásra és arra, hogy akarjon adakozni. Ez itt most a “hátsó”, a Kedusha Nefesh-je; ekkor nem kapcsolódok spirutuálisan, de érzem, hogy csatlakozhatok; valamiféle vágyam van arra, egy erős sóvárgásom.

A szikra a legkisebb, legjobban összetört és a legkorruptabb része a “pajzs és kardnak”, ami egykor a személy részére lett átadva a Teremtő által. A szikra magába foglalja mind a Hászádim Fényét, mind a Hochma Fényét és a Mászách (képernyő) felettük helyezkedik el. Olyan ez, mint a Reshimot (spirituális gének), amik az összes valóságot magukba foglalják.

Tehát, ha egy ilyen szikra a személyben megtalálható, akkor képes a spirituális kapcsolódásra. Neki csupán az eszköze hiányzik, ami segít neki a szikráját a Fény felé vinni. Ezt a csoport képes neki megadni: a csoport megadja számukra a cél fontosságának érzését, és semmi másra nincs szüksége a személynek. A legfőbb dolog az, hogy folyamatosan érezhesse a Reformáló Fény követelésének szükségességét, annak érdekében, hogy azt képes legyen azonosítani a Teremtővel.

Meg kell szerezni a csoporttól a spiritualitás fontosságának érzését, ugyanis mi egy elrejtett állapotban vagyunk. De a csoport megadja a szükséges feltételeket az állapotunkhoz, ami úgy tűnhet, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy átrugaszkodjunk a rejtettségen, amint megérezzük a Teremtő nagyszerűségét. Ez nyilvánvalóan csak képzeletbeli – nem valós – nagyszerűség, de hozzáállhatsz ehhez a füllentéshez tudatosan, igencsak jól megértve, hogy ez csak egy játék és neked úgysincsen más választásod.

Szóval, ezek azok a feltételek, amiket megkaptunk az előkészületek idején és erről az van írva, hogy “Dolgoztál és megtaláltad!”

2013.01.31, Napi kabbala lecke, Báál HáSzulám jegyzetei

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.