Dr. Michael Laitman

Árnyék ami a Fényhez tapad

Az árnyék a Fényhez van ragadva

A fejletlen szint állapota, az nem az, amikor nincs erőm megtenni valamit, hanem sokkal inkább az, amikor  valóban azt gondolom, hogy én bármit megtehetek. A fejletlen szinten létező ember az nem olyan valaki aki nem tud hős lenni, hanem olyasvalaki, aki azt gondolja magáról, hogy egy hős. Ha az egó felébred valakiben, akkor akármit mond, az a fennálló fejletlen szint állapotát jelzi.

Végül is mindent a Felső Fény irányít. Azonban ha valaki azt gondolja, hogy megvan a saját ereje, érzései és értelme az egóján belül, ez az ő fejletlen szintjéről tesz tanúbizonyságot.  A fejletlen szint állapota tényszerűen az, amikor valaki nem ér fel oda, hogy megértse, és érezze, hogy a megszerzési vágya nem más, csak a Fénynek egy kivetülése. Ez csak egy árnyéka a Fénynek és az ember nem is rendelkezik mással.

Ha valaki érzi, és felfogja ezt, ha harcol a fejletlensége ellenében, amely újra és újra felbukkan benne, – annak  érdekében, hogy ezáltal feltáruljon a különbség közte és a Teremtő között- akkor belép egy másfajta, de még mindig fejletlen állapotba, amit valójában már nem a fejletlen jelzővel kellene illetni, hanem azzal lehetne körül írni, hogy ez már a kezdeti összetapadás állapota a Teremtővel. Az ember ebben az állapotában már nem kar összetapadni a vágyaival, nem akarja ostobán szolgálni azokat, nem akar többé árnyékban lenni, amely ellentétes, és negatív másolata a Fénynek, és amely alapján azt képzelheti, hogy függetlenül létezik, a Forrástól való leválasztottsága miatt.  Ehelyett, önátadó módon akarja szolgálni a Fényt magát. Így elérheti a Forrással való összekapcsolódást.

Ezen a ponton büszkeség, és erő tölti ki, mert formaegyezésbe a Fénnyel azáltal, hogy lenullázza a megszerzési vágyait a Teremtő irányában. Hálát érez a Teremtő felé, amiért megteremtette a megszerzési vágyát, és amely által lehetősége nyílt megérezni a Vele (Teremtővel) való összeolvadást.

Ilyen módon segíti az embert fejletlen szintjével való munka, hogy közelebb kerüljön az igazsághoz, a Forráshoz. Tehát ahol valaki a saját fejletlen állapotát érzékeli, ott tárhatja fel a Teremtő alázatosságát és nagyságát is.

2013.02.18, Felkészülés a reggeli leckéhez

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.