Dr. Michael Laitman

A Teremtő elrejtve köztünk

A Teremtő elrejtve köztünk

Kérdés:

Ha a legfontosabb dolog amikor az ember kétségbeesik a saját erejétől a spirituális úton, akkor miért terhel meg minket mindenféle fizikai problémákkal?

Válasz:

A Teremtő nem terhel és nem helyez eléd semmilyen akadályt. Te magad zavarodsz össze. Ha kezdetektől fogva amikor ide érkeztél és elkezdtél tanulni, ha csak egy pillanatra meghallottad volna, hogy neked a viszonyodat kellett kijavítani, és megtalálnod a spirituális világot a kapcsolatban, akkor az akadályok, amelyek állandóan zavarnak, nem akadályok lennének számodra, ez az új Aviut – ja (Vastagsága) a következő szintnek. Senki sem zavar, hogy megkapjad a tanácsot és azok végrehajtását. Ez nem lesz akadály, hanem éppen ellenkezőleg, ez segít felemelkedni és megerősíteni a kapcsolatot, felfedezni a lényeg belsőségét, amelyet “Fény” – nek nevezünk.

Te a Teremtő felfedezését keresed és nem az adakozást,-hogy hogyan adakozzál a többieknek,- hanem te valahol máshol kutatsz, ahelyett hogy a barátok között keresnéd. Tehát kinek a hibája az, hogy nem sikerül? Lehet, hogy az első pillanattól a mai napig, te állandóan magad elé építettél mindenféle határokat, amely elválaszt a spirituális világtól, ahelyett hogy inkább feléje közelítenél. Bár a határokon keresztül is a helyes döntéshez juthatsz el, te kétségbeestél, elértél egy zsákutcát, és vissza kell fordulnod, hogy egy másik úton menj.

Írva van: “Hogy az Úr egy egyenes embert teremtett és ők mindenféle számításokba kezdtek”. Tény, hogy ez egy nagyon egyszerű pont, csak mi nem találjuk meg a helyes törés helyét. Mi a szívünket a saját beteljedésünkre akarjuk felkészíteni, és nem akarjuk felismerni, hogy a beteljesülés helye köztünk van!

Köztünk van egy mély, fekete üres tér. De ez nem zavar engem, én csak amiatt aggódom hogy nincs bennem kitöltekezés. Úgy értem, hogy valami egészen más helyre gondolok, ahelyett hogy felfedezzem a Felső erő helyét.

A “Felső erő”-t is a saját véleményem szerint értelmezem, hogy milyen jó érzésem van, egy csodálatos megszerzés, megértés, kellemes érzés. De az igazi “Felső erő” teljesen ellentétes azzal, amit én elképzelek. Az azonosság Vele az, hogy adakozzak másoknak, kitöltsem őket, magam fölé emelkedjek, ne gondoljak magamra, és teljes megszorításban legyek. Én magammal ellentétben, csak másokra gondolok, én meztelen vagyok, és nem is létezem. Eltávolítom magamból az összes beteljesülést és csak a többiek felé fordulok.

A spirituális beteljesülés az, hogy a másikat érezzem, hogy képes legyek a másik kívánságait és vágyait kielégíteni. De mi nem is gondolkodunk ebben az irányban. Néha finoman megérintjük ennek az érzésnek csúcsát valamilyen Kongresszuson a sivatagban, de aztán megint mindenki vissérzat a saját érdekei szintjére, és ezzel minden véget ér.

A csoport nem támogat engem abban, hogy képes legyek csak erre a pontra koncentrálni és az egóm húz engem a szakadékba. Szóval mit lehet tenni?

Mindez azért történik, mert mi nem támogatjuk és tartjuk egymást. Az erő, amely képes megmenteni minket az a közöttünk levő kapcsolatban van, mint egy együttesben / zenekarban, és nem az egyes személyekben. A mi kapcsolatunk ereje a Fény, és ott kell követelnünk. Ezekben a kapukban köztünk, határokban, falakban, ott van elrejtve a Fény, a Teremtő.

Ezt csak akkor fedezhetjük fel, ha mi elkezdünk összekapcsolódni egymással. Majd ezek a rések, a választó falak eltűnnek, és akkor majd az ugyanazon a helyen felfedezzük a Teremtőt, ahol jelenleg el van rejtve.

Kérdés:

Miért van az, hogy amikor hallom a Ravot bólintok, megértem?

Válasz:

Ez a dolog nem más, mint hogy hallod, de nem használod a tanácsokat a megfelelő helyen. Mert te nem tudsz egyetérteni azzal, amit Rábásh mondott: “Mi azért gyűltünk itt össze, hogy felépítsük a közösség alapját, mindazoknak akik érdekeltek az ő útján haladni, kövessék Báál HáSzulám módszerét, hogy emberré váljanak…”.

Egyszer kell egy a döntést hoznotok, és minden pillanatban végre kell hajtsátok. De ha mindenki magáról gondoskodik és nem a többiekről, akkor így nem fog működni. Minden egyes gondolatnak a másokon kell keresztül mennie, csak a másik irányba, mert ez egy zárt analóg rendszer.

2013.02.13, Báál HáSzulám 57–es Levél

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.