Dr. Michael Laitman

A megrovás hatékonyabb, mint a büntetés

Megrovás rosszabb mint a büntetés

Kérdés:

Mi tekinthető büntetésnek az integrálás megközelítésének szempontjából?

Válasz:

Csak a megrovás. Büntetésekből és az elbocsátásokból dühös ellenérzés marad vissza, de ha a cég részéről dorgálás érkezik, akkor az az önálló tökéletesség hiányának az érzését kelti, és ez vágyat kelt arra hogy az ember kijavítsa magát.

Ezzel együtt, a megrovásnak, figyelmeztetésnek nem kell arrogánsnak lennie, inkább lágynak, nem szemben vagy egyenesen mondva inkább mintha két oldalról közeledne, hogy határozottan irányban tartson.

Ezen kívül lehet befolyásolni a személyt a családján vagy a feleségén keresztül, de nem közvetlenül, hanem egy harmadik személy által. Ez egy nagyon hatásos, “fellendítő” eszköz. Látni fogja, hogy ez ösztönözni fogja a munkavállalót. Egy ilyen módszer sokkal hatékonyabb, mint a szankciók vagy egyéb intézkedések a társadalomban.

Minden esetben alkalmazkodnunk kell  az emberek képességeihez, és típusához! Nem állíthatunk részükre olyan kereteket, amelyek nem megfelelőek, vagy elérhetetlenek számukra. Ha ön látja, hogy az alkalmazottjai nem képesek megtenni valamit, akkor jobb úgy eljárni, -akár egy áthelyezéssel- hogy az számukra és az ön számára is hasznos legyen.

2013.02.07, A TV. músorából, “A munkaerő titkai”

BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,794 seconds.