Dr. Michael Laitman

A sors az előrehaladás mértékében változik

A sors megváltozik az előrehaladás mértékének megfelelően

A sors sokat változik, ahogy előrehaladunk. Mindenkinek adottak a saját nehézségei, de senkit nem szabad irigyelni. Vannak külső szem számára láthatatlan belső problémák, és úgy tűnhet, hogy valakivel minden rendben van, az élete sikeres, és soha nincs problémája a pénzzel. Bár nem ismerjük milyen, mert ez a külső szem számára láthatatlan, hogy milyen külső vagy belső nehézségeken kell túllépnie. Ez alól senki nem kivétel.

Minél belsőbb a korrekció annál jobb, minőségibb, ennél fogva jóval erőteljesebb, mint a külső problémák általi korrekció. Ez hasonló egy munkáshoz, akinek egész hetet dolgoznia kell azért, hogy megkeresse ugyanazt az összeget, amelyet egy szakértő megkeres egy nap, vagy akár egy óra alatt. Ez a lélek gyökerétől függ.

Mi a legfontosabb munkával kell, hogy foglalatoskodjunk. A világ korrekciója, egy alantas, piszkos munka, a mely a legjelentéktelenebb szinten van jelenleg, és mégis ez a legkülönlegesebb és legmegtisztelőbb feladat. Ezt éreznünk, értenünk kell, és hálát kell adnunk érte.

Mi a saját edényeinken dolgozunk. Az összes feltáruló probléma, egy eszköz a törött egység korrekciójára. Minden nap ismételten elmondom, hogy a terjesztés elengedhetetlen, amely a javatokra válik, ez a ti saját edényetek, és senki másnak nem tesztek jót, mint magatoknak ezzel. A Teremtőnek nincs szüksége a mi munkánkra. Első sorban saját magatoknak van szükségetek erre a munkára. Különben milyen edényekben történne meg a feltárulás?

Bár az ember a törés mélyén vergődik, és ott akarja felfogni és érzékelni a világot – anélkül, hogy korrigálná magát – ez által egy olyan gyerekhez hasonlít, aki nem akar felnőni, de már kétévesen igényli azokat a dolgokat, amelyekkel a nagyobbak rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy késlelteteti a fejlődését és nem használja ki azokat a lehetőségeket, melyek számára megadatnak.

A reggeli lecke 1. részéből 2013/02/19, Baal HaSulam írásaiból

forrás: Fate Changes As You Advance

ford: BS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.