Dr. Michael Laitman

Minden a hasonlóságért

Minden a hasonlóságért

Csak a megszerzési vágy létezik. A Teremtő semmi mást nem teremtett a megszerzés vágyon kívül, amely hasonlóvá akar válni a Teremtőhöz.

Hogyan tud hasonlóvá válni Hozzá? A vágy kitöltődik a Teremtő érzésével. Ezt hívjuk az ő “lelké”-nek, a “felsőbb Isteni rész”-nek. A megszerzési vágy akkor érzi magát hasonlónak a Teremtőhöz, mikor adakozik. Ezt nevezzük a megszerzési vágy kitöltődésének. Pontosan abban töltődik ki, hogy hasonlóvá válik a Teremtőhöz. Ha kell, akkor elfogad bármit vagy megszorítja magát. Nem számít mit cselekszik, csak minél hasonlóbbá váljon a Teremtőhöz.

Ez az NRNHY Fénye, amely kitölti a vágyat. A Fényt nem önmagáért élvezem, hanem mert összeolvadásban vagyok a Teremtővel. Lehet, hogy ez az élvezet nem több a Teremtő egy kicsiny szikrájánál, mely életet ad a mi világunkban. A lényeg abban áll, hogy felismerjem az Adakozó fontosságát. Ez az, ami megtölt engem, hogy hasonlóvá váljak Hozzá.

Ezért sóvárgok, és ez a spirituális beteljesedés számomra.

Kezdettől fogva létezik egy kicsiny szikra, amely a “létezés a létezésből”, és egy vágy, amely “létezés a semmiből”. Ez a első “alapfokú rész”, és nem több ennél. Az összes többi a Teremtőtől terjed ki, az ő tetteiből.

2013.01.18, Reggeli lecke, “Bevezetés a Zohár könyvébe”

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.