Dr. Michael Laitman

Kit akarok korrigálni?

Kit akarok korrigálni?

Rábásh írásaiból, 1. kötet, 30. cikk: “Mit kell kérni a barátok gyülekezetén”: “Ebből az okból, nem számít ha a barátja rágalmazással beszél róla, és bizonyára gyűlöli őt. Ehelyett, az a személy aki meg akarja szerezni a barátja szeretetét, szüksége van a korrekcióra, hogy szeretni tudjon másokat.

Ezért, amikor a személy erőfeszítést tesz és kedvezően ítéli őt, ez egy Segula (gyógyszer/erő/érték). Ez azt jelenti, hogy “felébredés alulról”, megadják neki az erőt fentről, hogy képes legyen szeretni a barátokat, kivétel nélkül”.

A személy nem kéri azt hogy a barátai szeressék őt, hanem kéri az erőket hogy szerethesse a barátait, bár ő hidegséget érez, elutasítást és gyűlöletet. Csak erőre van szüksége, amely lehetővé teszi számára, hogy szeressen minden hibák és problémák fölött, amelyek felfedeződnek minden oldalon.

“Szemük van és nem látnak”, és “mindenki bírál a saját maga hibája szerint”. A Teremtő mindenféle feltételeket készít nekünk, és mindenki rajtam kívül már a korrekció végén van. Ez azt jelenti, hogy korrigálnom kell magam, és csak egy olyan mértékben tárul fel előttem újra és újra a valódi kép. Még most felfedeződik a valódi kép, de csak a korrúpt mértékemnek megfelelően. Később, azzal hogy részileg korrigálom magam, akkor valami mást látok.

Így változik meg a világ előttem. Mert ő nem függ senkitől és semmitől, kivéve az én “edényem” – től.  A világ maga absztrakt Fény és alaktalan. Valóban én adok neki formát vagy valami mást.

Szóval, ha látok egy rossz viszonyt a barátom oldaláról, akkor stabilizálnom kell a helyes kérést. Valóban valamilyen hiányt érzek és ez a “valami” a Teremtő kezében van, aki jó és jóindulatú és mindent kész adni. Minden feltétel úgy van elrendezve, hogy helyesen kérjek.

Még ha nincs is igazi vágyam arra, hogy szeressem a “gyűlölt” barátomat, érzem, hogy tőle függök, vagy érzem a viszonyomat hozzá, kérem hogy lássam az okozatot és a valódi igazságot.

Mindenkinek el kell érnie magában egy ilyen kérelemhez. Ha nem azon dolgozom hogy változzon a hozzáállásom a barátaimmal szemben, akkor mivel is foglalkozom? Kit szeretnék megváltoztatni: őket vagy magamat?

Erre a kérdésre belülről kell válaszolni és döntést hozni. Aki megváltoztatja magát azt jelenti, hogy foglalkozik az Úr munkájával és valóban megvalósítja a Kabbala a módszerét. És aki nem akarja korrigálni magát, hanem másokat, az mehet a kormányhoz és más szervezetekhez.

A Kabbala Bölcseletében nem kérhetünk más hozzáállást. Itt összegyűltek azok az emberek akik megtervezték hogy korrigálják magukat. És mi azokhoz a barátokhoz fordulunk akik megértik, hogy együtt haladunk a korrekció felé, szeretettel és ezáltal támogatva és segítve egymást megváltozunk, amíg elkezdünk igazán szeretni.

2013.04.07, Rábásh írásaiból, 1. kötet, 30.cikk: “Mit kell kérni a barátok gyűlekezetén”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.