Dr. Michael Laitman

Nem akarok szélkakas lenni a szélben

 

 

 

Néha, az ember olyan arcot vág, mintha az élete véget ért volna, mintha elvesztett volna mindent, ami értékes volt számára. Úgy érzi, hogy az egész világ nem ér semmit, és benne egy üres életet élni, rosszabb a halálnál. Azon tűnődik, hogy miért él még ebben a világban, és sajnálja, hogy egyáltalán érzékeli ezt a valóságot. Azt gondolja, hogy bárcsak ne született volna meg, és bárcsak ne élne.

Honnan támad hirtelen ilyen hangulatunk? –  A Teremtő küldi nekünk ezt az érzést.

Időnként ez fordítva van. Amikor hirtelen úgy érzi, az ember hogy tele van energiával, nevetéssel és örömmel. Tele van az ember csodálattal, és készen áll arra, hogy megöleljen mindenkit, ugrál és táncol. Honnan érkezik ez a hangulat? – Ez is a Felső ellenőrzésétől érkezik. Mi a teendő egy ilyen kétpólusú állapottal? Nem jó sem egyik sem másik végletben létezni, mert akkor az ember olyan, mint egy érzelmi szélkakas, amely forog a szélben.

Tehát, az ember forogjon egy fegyelmezett módon a Felső Erő irányítása szerint: ahova forgat téged, az a te életed. Igazából nem számít, hogy mit teszel, vagy mit nem teszel, mivel fentről vezetnek téged, meghatározzák a cselekedeteidet és az érzéseidet. Így csak forogsz és forogsz mit a szélkakas a szélben…

De ha az ember megérti, és nem tudja ezt elviselni, sőt beletörődni sem tud ebbe, mert nem ért egyet azzal, hogy ő csak egy bábu legyen a Teremtő kezében, – hiszen nincs más Rajta kívül – akkor azt mondja: “Nem! Nekem is döntenem kell, a sorsom felöl” Azután kéri a Teremtőtől, hogy adjon ennek teret. Majd felfedezi, hogy létezik ez a szabad tér! A Teremtő már előre elrejtette magát, és megadta neki ezt a helyet a szabad akaratból való cselekvésre. Ez az úgynevezett  “evilág”(mi világunk).

Nincs más hely, ahol a Teremtő kezdettől fogva szántszándékkal rejtette el magát, megadva ezzel a lehetőséget arra, hogy azt csinálj, amit akarsz. Most a környezet által építhetsz egy ilyen kapcsolódási pontot a valósághoz, hogy semlegesítsd a Teremtő jelenlétét, és saját magad töltsd ki ezt az üres helyet. Olyan formán, mint ahogy a Teremtő töltötte volna ki, hogyha föltárult volna.

Miért nem tárul fel a Teremtő ezen a helyen, amelyet az “evilág”- nak nevezzünk? Mert hiányzik Neki az “öltözet”, mert Ő el van rejtve. Az ember építi meg ezt az “öltözetet”, és abban a mértékben fedezi fel a Teremtőt.

2013.10.25, Rabbash cikkéből

ford: B S

lekt: K.N

forrás: לא רוצה להיות שָבְשֶבת ברוח

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,637 seconds.